(VIDEO) BMW GENIJALCI! 8 sati neprekidnog driftovanja, a spektakl je kako dolivaju gorivo
Foto: Printscreen

BRZO I LUDO

(VIDEO) BMW GENIJALCI! 8 sati neprekidnog driftovanja, a spektakl je kako dolivaju gorivo

Auto -

Ginisova knjiga rekorda puna je neverovatnih dostignuća, a ono koje su nedavno postavili danski vozač Johan Švarc, Amerikanac Met Malins i BMW tim prava je poslastica za one koji obožavaju automobile i velike brzine.

Čuveni proizvođač automobila pozvao je Švarca da pokuša da obori rekord u dužini drifta u roku od osam sati koji je do tada držao Nemac Harald Miler sa 144,12 km.

Da bi to uspeo Dancu je bilo je potrebno da doliva gorivo u svoj M5 tokom vožnje. Za to je angažovan američki vozač Met Malins koji je morao paralelno da ga prati u driftu dok mu dotaču benzin. Ne treba napominjati koliko je to opasno i da samo mala greška pri takvim brzinama i blizini može da bude fatalna.

Ipak, tandem je to odradio majstorski i Švarc je upisan u Ginisovu knjigu sa neverovatnim novim rastojanjem - 374,17 kilometara. Zahvaljujući Malinsu postignut je i drugi rekord - najduži drift sa dva vozila (uz pomoć vode). Rezultat je impresivan - 79,26 kilometara, što je daleko bolje od dosadašnjeg rekorda od 28,52 km.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track