(VIDEO) PRVA VOŽNJA PREKO AVALE I KOSMAJA: Sitroen C4 kaktus stigao u Srbiju!
Foto: Sitroen / Kurir

pREMIJERA

(VIDEO) PRVA VOŽNJA PREKO AVALE I KOSMAJA: Sitroen C4 kaktus stigao u Srbiju!

Auto -

BEOGRAD - Koristeći prelepe prolećne dane specijalizovane ekipe srpskih automobilskih novinara napravile su prvu test vožnju novog "sitroena C4 kaktus", u organizaciji kompanije "Avtonova KAB", generalnog uvoznika "Sitroena" za Srbiju. U pratnji su se nalazili modeli C3 i "C3 erkros", koji su upotpunili sliku sjajne kolone Citroën vozila kroz Srbiju.

Ruta je podrazumevala kombinovanu vožnju po auto-putu, regionalnim, lokalnim i seoskim putevima, kako bi se uverili u vrhunsku udobnost, karakteristike novih benzinskih i dizel motora i prednosti novih sistema za pomoć u vožnji.

Novinarski stroj spreman za pokret
Novinarski stroj spreman za pokretfoto: Sitroen / Kurir

Na test vožnji premijerno su predstavljeni hidraulični progresivni jastuci (Progressive Hydraulic Cushions™) i sedišta Advanced Comfort. Novi "C4 kaktus" opremljen je benzinskim motorima najnovije generacije, nagrađivanim u protekle tri godine kao najbolji u svojoj klasi, i dizel motorima sa najnovijim filterima za očuvanje životne sredine. Intuitivne tehnologije sa 12 sistema za pomoć u vožnji, ekran sa svim funkcijama od 7“, bežično punjenje smartfon telefona ili Grip Control, sistem protiv proklizavanja na teškim terenima, kompletirali su impresije prisutnih.

Novi "C4 kaktus" nudi 9 boja karoserije, 4 kolor paketa i 5 različitih unutrašnjih uređenja. Test vožnja za sve kupce omogućena je kod uvoznika i svih dilera u prodajnoj mreži širom Srbije.

foto: Sitroen / Kurir

Posle lansiranja modela C3 2016. godine i predstavljanja "C3 ekrosa", svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, "Sitroen" prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog "sitroena C4 kaktus" na našem tržištu, ubrzo posle svetske premijere.

Novi "sitroen C4 kaktus" unosi svežinu u segment limuzina. Na radost vozača modernog doba i svih poštovalaca najnaprednijih tehnologija, "kaktus" donosi 12 novih sistema za pomoć u vožnji i raspolaže sa tri tehnologije za konekciju. Dodajte tome francuski dizajn i nagrađivane ekološke motore, pa je jasno zašto u grupaciji PSA (Pežo-Sitroen) od ovog modela očekuju veliki uspeh na tržištu.

foto: Sitroen / Kurir

Ono što ovaj model izdvaja na samoj premijeri jeste izuzetan novitet po pitanju udobnosti - hidraulično oslanjanje pod imenom hidraulični progresivni jastuci (Progressive Hydraulic Cushions - PHC). Premijerno su predstavljena i sedišta Advanced Comfort, pa ova dva svetska noviteta zajedno garantuju neverovatnu udobnost pri vožnji u novoj limuzini. Nova limuzina "C4 kaktus" nudi izuzetno akustičnu izolaciju.

Novi "kaktus" opremljen je i tehnologijama koje služe za lakše i sigurnije putovanje, kao što su: sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unazad koja pokazuje pogled na okolinu od 180 stepeni, Park Assistent, aktivan sistem pomoći pri parkiranju, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem kako bi se smanjio rizik od frontalnog udara, sistem za upozorenje o napuštanju trake, sistem prepoznavanja ograničenja brzine, inteligentna svetla za bezbedniju vožnju noću, sedmoinčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje za Smartphone...

foto: Sitroen / Kurir

Premijerno su predstavljena i sedišta Advanced Comfort, pa ova dva svetska noviteta zajedno garantuju novoj limuzini Citroën C4 Cactus neverovatnu udobnost pri vožnji. Zahvaljujući oslanjanju na hidrauličnim progresivnim jastucima filtriraju se nepravilnosti sa puta i stvara se utisak putovanja na letećem ćilimu.

Nova sedišta Citroën Advanced Comfort® pružaju vrhunsku udobnost pri dodiru i pri sedenju, a u unutrašnjosti kabine pruža komfor koji je u službi prostranosti i osvetljenosti. Potpuno savremen, novi C4 Cactus nudi izuzetnu akustičnu izolaciju i opremu uz 31 kombinaciju za personalizaciju spoljašnosti, sa 9 boja karoserije i 4 Color paketa (koji se sastoje od prefinjenih detalja u boji), čime se kupcu omogućava da izabere vozilo koje mu najviše odgovara. U ponudi je 5 različitih unutrašnjih uređenja koja nude osvetljenost, mekoću i prefinjenost.

Čedomir Brkić
Čedomir Brkićfoto: Sitroen / Kurir

Jedan od najtrofejnijih srpskih vozača Čedomir Brkić ocenio je novi model.

- Novi "kaktus" je odlična kombinacija upotrebljivosti, funkcionalnosti, estetike, i performansi. Tokom vožnje smo lako držali prosek potrošnje manji od 5 litara dizela. S druge strane, efektan je u krivinama, predvidiv, ali i udoban i za kraće i duže relacije - rekao je Brkić za Kurir.

Novi Citroën C4 Cactus opremljen je i intuitivnim tehnologijama koje služe za lakše i sigurnije putovanje kao što su: Sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unazad koja pokazuje pogled na okolinu od 180 °, Park Assistent aktivan sistem pomoći pri parkiranju, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem kako bi se smanjio rizik od frontalnog udara, sistem za upozorenje o napuštanju trake, sistem prepoznavanja ograničenja brzine, inteligentna svetla za bezbedniju vožnju noću, 7-inčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje za Smartphone sa posebnim priključnim prostorom, Mirror Screen funkcija sa kojom vozači uživaju u multimedijalnom sadržaju i aplikacijama svojih pametnih telefona ili CITROEN 3D navigacija sa prepoznavanjem glasa.

foto: Sitroen / Kurir

Novi C4 Cactus je limuzina koja u ponudi ima zastakljenu krovnu površinu i nudi putnicima širok pogled na nebo sa otvorenim i potpuno panoramskim staklenim krovom. Tehnologiju i avanturističku prirodu novog modela naglašava i široki spektar štedljivih i efikasnih benzinskih i dizel motora iz najnovije generacije.

Kompanija "Avtonova KAB" obezbedila je i sjajne uslove nabavke uz promotivne cene. Model Citroën C4 Cactus se nudi u tri nivoa opreme, sa tri različita benzinska i dizel agregatom od 100 KS.

(Kurir.rs)

OPREMA

LIVE Počev od 12.990 € BEZBEDNOST I SIGURNOST: – ABS sa elektronskom raspodelom snage kočenja i pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima – ESP pomoć pri kretanju na uzbrdici – Vazdušni jastuci za za vozača i suvozača, bočni vazdušni jastuci i zavese za putnike na prednjim sedištima – Daljinsko centralno zaključavanje – Regulator – limitator brzine – Detekcija nedovoljnog pritiska u pneumaticima – Zatezači sigurnosnih pojaseva prednjih sedišta – Upozorenje na otkopčane pojaseve – Dve ISOFIX kopče na zadnjim sedištima – Elekronska dečja brava OSVETLJENJE I VIDLJIVOST: – Halogeni farovi podesivi po visini – LED dnevna svetla – Zadnja LED svetla sa 3D efektom INFORMACIJE ZA VOZAČA: – 7“ ekran osetljiv na dodir za kontrolu svih primarnih funkcija u vozilu – Indikator promene stepena prenosa – Pokazivanje spoljne temperature sa alarmom za led STIL I IZGLED: – Black Airbump * – Kućišta spoljnih retrovizora u mat crnoj boji – Ručke na vratima u crnoj boji – Rezervni točak 15“ (za benzinske motore) – Zaštitne obloge na blatobranima SKLADIŠTENJE: – TOP BOX odeljak za odlaganje – Veliki dzepovi u prednjim vratima – Skladište u prednjem naslonu za ruke – Skladište u zadnjim vratima sa držačem za bocu – Skladište u prednjem naslonu za ruke – Kopče za pričvršćivanje tereta u gepeku UDOBNOST: – Električni servo upravljač – Hudraulični progresivni jastuci (osim kod motora PureTech 82) – Prednji elektropodizači stakala sa zaštitom – Elektro podesivi spoljni retrovizori – Utičnica 12V u putničkom prostoru – Prednji štitnici od sunca sa ogledalom kod vozača – LED unutrašnja svetla za čitanje napred i pozadi (napred samo uz izabranu opciju panoramskog krova) – Prednji naslon za ruke (osim kod motora PureTech 82) – Akustično vetrobrasko staklo – Središnja konzola sa dva držača za čaše – „Magic Wash“ pranje vetrobranskog stakla SEDIŠTA: – Vozačevo sedište podesivo po visini – Deljiva zadnja sedišta u razmeri 1/3 – 2/3 MULTIMEDIJA: – RDS radio/MP3 sa 4 zvučnika – USB utičnica – Bluetooth handsfree

foto: Sitroen / Kurir

__________________ FEEL Počev od 13.490 € Oprema LIVE + – Prednja svetla za maglu – Ručke na vratima u boji karoserije – Kućišta spoljnih retrovizora u sjajnoj crnoj boji – Bi-tone kožom obložen volan sa hromiranim ukrasima – Klima uređaj – Lumbalno podržavanje vozačevog sedišta – RDS radio/MP3 sa 6 zvučnika

SHINE Počev od 16.290 € Oprema FEEL + – Auto pack: automatski klima uređaj, automatska svetla i brisači vetrobranskog stakla – Pomoć pri parkiranju pozadi – Elektropodesivi i grejani spoljni preklapajući retrovizori – Elektrohomatski unutrašnji retrovizor – Zatamnjena zadnja bočna stakla – 16“ Square aluminijumski točkovi – Mirror screen/Apple Car Play – Citroën Connect Nav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track