Najnovije vesti

(VIDEO) PRVA VOŽNJA PREKO AVALE I KOSMAJA: Sitroen C4 kaktus stigao u Srbiju!
Foto: Sitroen / Kurir

pREMIJERA

(VIDEO) PRVA VOŽNJA PREKO AVALE I KOSMAJA: Sitroen C4 kaktus stigao u Srbiju!

Auto

BEOGRAD - Koristeći prelepe prolećne dane specijalizovane ekipe srpskih automobilskih novinara napravile su prvu test vožnju novog "sitroena C4 kaktus", u organizaciji kompanije "Avtonova KAB", generalnog uvoznika "Sitroena" za Srbiju. U pratnji su se nalazili modeli C3 i "C3 erkros", koji su upotpunili sliku sjajne kolone Citroën vozila kroz Srbiju.

 

Ruta je podrazumevala kombinovanu vožnju po auto-putu, regionalnim, lokalnim i seoskim putevima, kako bi se uverili u vrhunsku udobnost, karakteristike novih benzinskih i dizel motora i prednosti novih sistema za pomoć u vožnji.

Novinarski stroj spreman za pokret
Novinarski stroj spreman za pokretfoto: Sitroen / Kurir

Na test vožnji premijerno su predstavljeni hidraulični progresivni jastuci (Progressive Hydraulic Cushions™) i sedišta Advanced Comfort. Novi "C4 kaktus" opremljen je benzinskim motorima najnovije generacije, nagrađivanim u protekle tri godine kao najbolji u svojoj klasi, i dizel motorima sa najnovijim filterima za očuvanje životne sredine. Intuitivne tehnologije sa 12 sistema za pomoć u vožnji, ekran sa svim funkcijama od 7“, bežično punjenje smartfon telefona ili Grip Control, sistem protiv proklizavanja na teškim terenima, kompletirali su impresije prisutnih.

Novi "C4 kaktus" nudi 9 boja karoserije, 4 kolor paketa i 5 različitih unutrašnjih uređenja. Test vožnja za sve kupce omogućena je kod uvoznika i svih dilera u prodajnoj mreži širom Srbije.

foto: Sitroen / Kurir


Posle lansiranja modela C3 2016. godine i predstavljanja "C3 ekrosa", svog prvog SUV-a tokom 2017 godine, "Sitroen" prelazi u novu etapu razvoja svojih proizvoda i nastavlja da iznenađuje predstavljanjem novog "sitroena C4 kaktus" na našem tržištu, ubrzo posle svetske premijere.


Novi "sitroen C4 kaktus" unosi svežinu u segment limuzina. Na radost vozača modernog doba i svih poštovalaca najnaprednijih tehnologija, "kaktus" donosi 12 novih sistema za pomoć u vožnji i raspolaže sa tri tehnologije za konekciju. Dodajte tome francuski dizajn i nagrađivane ekološke motore, pa je jasno zašto u grupaciji PSA (Pežo-Sitroen) od ovog modela očekuju veliki uspeh na tržištu.

foto: Sitroen / Kurir

Ono što ovaj model izdvaja na samoj premijeri jeste izuzetan novitet po pitanju udobnosti - hidraulično oslanjanje pod imenom hidraulični progresivni jastuci (Progressive Hydraulic Cushions - PHC). Premijerno su predstavljena i sedišta Advanced Comfort, pa ova dva svetska noviteta zajedno garantuju neverovatnu udobnost pri vožnji u novoj limuzini. Nova limuzina "C4 kaktus" nudi izuzetno akustičnu izolaciju.

Novi "kaktus" opremljen je i tehnologijama koje služe za lakše i sigurnije putovanje, kao što su: sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unazad koja pokazuje pogled na okolinu od 180 stepeni, Park Assistent, aktivan sistem pomoći pri parkiranju, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem kako bi se smanjio rizik od frontalnog udara, sistem za upozorenje o napuštanju trake, sistem prepoznavanja ograničenja brzine, inteligentna svetla za bezbedniju vožnju noću, sedmoinčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje za Smartphone...

foto: Sitroen / Kurir


Premijerno su predstavljena i sedišta Advanced Comfort, pa ova dva svetska noviteta zajedno garantuju novoj limuzini Citroën C4 Cactus neverovatnu udobnost pri vožnji. Zahvaljujući oslanjanju na hidrauličnim progresivnim jastucima filtriraju se nepravilnosti sa puta i stvara se utisak putovanja na letećem ćilimu.

Nova sedišta Citroën Advanced Comfort® pružaju vrhunsku udobnost pri dodiru i pri sedenju, a u unutrašnjosti kabine pruža komfor koji je u službi prostranosti i osvetljenosti. Potpuno savremen, novi C4 Cactus nudi izuzetnu akustičnu izolaciju i opremu uz 31 kombinaciju za personalizaciju spoljašnosti, sa 9 boja karoserije i 4 Color paketa (koji se sastoje od prefinjenih detalja u boji), čime se kupcu omogućava da izabere vozilo koje mu najviše odgovara. U ponudi je 5 različitih unutrašnjih uređenja koja nude osvetljenost, mekoću i prefinjenost.

Čedomir Brkić
Čedomir Brkićfoto: Sitroen / Kurir

Jedan od najtrofejnijih srpskih vozača Čedomir Brkić ocenio je novi model.

 

- Novi "kaktus" je odlična kombinacija upotrebljivosti, funkcionalnosti, estetike, i performansi. Tokom vožnje smo lako držali prosek potrošnje manji od 5 litara dizela. S druge strane, efektan je u krivinama, predvidiv, ali i udoban i za kraće i duže relacije - rekao je Brkić za Kurir.

 

Novi Citroën C4 Cactus opremljen je i intuitivnim tehnologijama koje služe za lakše i sigurnije putovanje kao što su: Sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, kamera za vožnju unazad koja pokazuje pogled na okolinu od 180 °, Park Assistent aktivan sistem pomoći pri parkiranju, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem kako bi se smanjio rizik od frontalnog udara, sistem za upozorenje o napuštanju trake, sistem prepoznavanja ograničenja brzine, inteligentna svetla za bezbedniju vožnju noću, 7-inčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje za Smartphone sa posebnim priključnim prostorom, Mirror Screen funkcija sa kojom vozači uživaju u multimedijalnom sadržaju i aplikacijama svojih pametnih telefona ili CITROEN 3D navigacija sa prepoznavanjem glasa.

foto: Sitroen / Kurir


Novi C4 Cactus je limuzina koja u ponudi ima zastakljenu krovnu površinu i nudi putnicima širok pogled na nebo sa otvorenim i potpuno panoramskim staklenim krovom. Tehnologiju i avanturističku prirodu novog modela naglašava i široki spektar štedljivih i efikasnih benzinskih i dizel motora iz najnovije generacije.


Kompanija "Avtonova KAB" obezbedila je i sjajne uslove nabavke uz promotivne cene. Model Citroën C4 Cactus se nudi u tri nivoa opreme, sa tri različita benzinska i dizel agregatom od 100 KS.

 

(Kurir.rs)

 

OPREMA

 

LIVE
Počev od 12.990 €
BEZBEDNOST I SIGURNOST:
– ABS sa elektronskom raspodelom snage kočenja i pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima
– ESP pomoć pri kretanju na uzbrdici
– Vazdušni jastuci za za vozača i suvozača, bočni vazdušni jastuci i zavese za putnike na prednjim sedištima
– Daljinsko centralno zaključavanje
– Regulator – limitator brzine
– Detekcija nedovoljnog pritiska u pneumaticima
– Zatezači sigurnosnih pojaseva prednjih sedišta
– Upozorenje na otkopčane pojaseve
– Dve ISOFIX kopče na zadnjim sedištima
– Elekronska dečja brava
OSVETLJENJE I VIDLJIVOST:
– Halogeni farovi podesivi po visini
– LED dnevna svetla
– Zadnja LED svetla sa 3D efektom
INFORMACIJE ZA VOZAČA:
– 7“ ekran osetljiv na dodir za kontrolu svih primarnih funkcija u vozilu
– Indikator promene stepena prenosa
– Pokazivanje spoljne temperature sa alarmom za led
STIL I IZGLED:
– Black Airbump *
– Kućišta spoljnih retrovizora u mat crnoj boji
– Ručke na vratima u crnoj boji
– Rezervni točak 15“ (za benzinske motore)
– Zaštitne obloge na blatobranima
SKLADIŠTENJE:
– TOP BOX odeljak za odlaganje
– Veliki dzepovi u prednjim vratima
– Skladište u prednjem naslonu za ruke
– Skladište u zadnjim vratima sa držačem za bocu
– Skladište u prednjem naslonu za ruke
– Kopče za pričvršćivanje tereta u gepeku
UDOBNOST:
– Električni servo upravljač
– Hudraulični progresivni jastuci (osim kod motora PureTech 82)
– Prednji elektropodizači stakala sa zaštitom
– Elektro podesivi spoljni retrovizori
– Utičnica 12V u putničkom prostoru
– Prednji štitnici od sunca sa ogledalom kod vozača
– LED unutrašnja svetla za čitanje napred i pozadi (napred samo uz izabranu opciju panoramskog krova)
– Prednji naslon za ruke (osim kod motora PureTech 82)
– Akustično vetrobrasko staklo
– Središnja konzola sa dva držača za čaše
– „Magic Wash“ pranje vetrobranskog stakla
SEDIŠTA:
– Vozačevo sedište podesivo po visini
– Deljiva zadnja sedišta u razmeri 1/3 – 2/3
MULTIMEDIJA:
– RDS radio/MP3 sa 4 zvučnika
– USB utičnica
– Bluetooth handsfree

foto: Sitroen / Kurir

__________________
FEEL
Počev od 13.490 €
Oprema LIVE +
– Prednja svetla za maglu
– Ručke na vratima u boji karoserije
– Kućišta spoljnih retrovizora u sjajnoj crnoj boji
– Bi-tone kožom obložen volan sa hromiranim ukrasima
– Klima uređaj
– Lumbalno podržavanje vozačevog sedišta
– RDS radio/MP3 sa 6 zvučnika

SHINE
Počev od 16.290 €
Oprema FEEL +
– Auto pack: automatski klima uređaj, automatska svetla i brisači vetrobranskog stakla
– Pomoć pri parkiranju pozadi
– Elektropodesivi i grejani spoljni preklapajući retrovizori
– Elektrohomatski unutrašnji retrovizor
– Zatamnjena zadnja bočna stakla
– 16“ Square aluminijumski točkovi
– Mirror screen/Apple Car Play
– Citroën Connect Nav

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...