Najnovije vesti

FIJAT 500 OSVOJIO NAGRADU RED DOT 2020: Međunarodni žiri dodelio prestižno priznanje!
Foto: Fiat

u duhu La Dolce Vita

FIJAT 500 OSVOJIO NAGRADU RED DOT 2020: Međunarodni žiri dodelio prestižno priznanje!

Auto

Fiat New 500, prvi potpuno električni model kompanije FCA, osvojio je nagradu „Red Dot 2020.“, jednu od najpoželjnijih nagrada u svetu industrijskog dizajna, u kategoriji „Dizajnerski koncept“. FIAT-ov novi električni gradski automobil sada je spreman da pokrene revoluciju mobilnosti sutrašnjice, sa svojim nepogrešivim stilom koji kombinuje italijansku kulturu, u duhu La Dolce Vita, tehnologiju i inovacije.

foto: Fiat

Nagradna ceremonija „Red Dot 2020.“ održana je onlajn. Novi Fiat 500 osvojio je nagradu u kategoriji „Dizajnerskog koncepta“, jednoj od tri kategorije nagrada „Red Dot“ za dizajn. Ovu renomiranu nagradu dodelio je međunarodni žiri koji se sastoji od 21 vrhunskog svetskog stručnjaka za dizajn kao i akademika. Novi gradski automobil brenda Fiat dobio je nagradu za svoj izuzetan, jedinstven dizajn i osobinu da se istakne u odnosu na konkurente. Godine 2019. ista nagrada pripala je konceptu Fiat Centoventi. Olivije Fransoa, globalni predsednik brenda FIAT, rekao je: «Osvajanje nagrade „Red Dot“ čini me ponosnim, jer je model 500 uvek održavao korak s vremenom. Menja se kada je društvu potrebna promena. Zato se i za treću generaciju modela 500 očekuje da odgovori na nove potrebe za mobilnošću. Fiat New 500 je osmišljen, dizajniran i proizveden u Italiji, s autentičnošću proizvoda napravljenog kod kuće s ljubavlju.

foto: Fiat

Od samog početka, projekat New 500 ispunio je FIAT svojom pozitivnošću, donoseći sa sobom energiju i kreativnost. Ta savršeno italijanska kreativnost, koja se dokazala tokom 63 godine istorije i uspeha, dovela je do potpuno novog, potpuno električnog, visokotehnološkog i povezanog automobila, ali automobila koji je i dalje 500: prelep, harizmatičan i sposoban da donese promene, predmet želja, sa ostvarenom mobilnošću s nula emisija, u pravom Dolcevita stilu».

Predmet želja, u neponovljivom 500 stilu. U vreme kada se očekuje da mobilnost bude sve održivija, povezanija i autonomna, sa sve strožim propisima, treća generacija modela Fiat 500 ponovo je predvodnik, donosi dizajn i zadovoljstvo koje pruža vožnja u njemu. Nije u pitanju samo revolucija, već i „reinkarnacija“ jednog duha, koji može da inspiriše obnovu. Zapravo, pravila i regulativa nisu dovoljni za pravu revoluciju, potrebno je nešto iskonsko i prelepo: Novi Fiat 500.

foto: Fiat

Klaus Buse, direktor dizajna za EMEA region, rekao je: “Naš cilj u pogledu modela Fiat New 500 je da stvorimo električni automobil sa dušom, čiji dizajn ima važne elemente italijanskog pristupa stilu, i osećaj koji se može dobiti is skulpturalnog trenda modela New 500, njegovih „očiju“ - prednjih svetla - i enterijera. Želeli smo da stvorimo jedinstven proizvod, kao simbol italijanskog duha, i toga kako Italija kao zemlja i FIAT kao brend mogu da stvaraju današnjicu. Osvajanje nagrade „Red Dot“ je velika čast za ceo tim koji je radio na projektu New 500.“

foto: Fiat

Nagrada „Red Dot Design“ nastala je 1955. godine i vremenom je postala jedna od najprestižnijih nagrada u svetu industrijskog dizajna. Nagrada „Red Dot Design“ je podeljena na tri velike kategorije (Dizajn proizvoda, Komunikacijski dizajn i Dizajnerski koncept), i namenjena je kompanijama koje posebnu pažnju pridaju dizajnu. Članovi međunarodnog žirija, koji obuhvata samostalne dizajnere, akademike i novinare, procenjuje projekte na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i održivost. Ove godine primljeno je više od 4.100 prijava iz 52 države, a 187 projekata osvojilo je nagradu.

(Kurir.rs / Fiat)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...