FLAŠA IZMEĐU TOČKA I BLATOBRANA, TO ZNAČI KRADU VAM KOLA! Lopovi smislili novi trik za krađu automobila, VOZAČI, OPREZ!
Foto: Profimedia

OPREZ!

FLAŠA IZMEĐU TOČKA I BLATOBRANA, TO ZNAČI KRADU VAM KOLA! Lopovi smislili novi trik za krađu automobila, VOZAČI, OPREZ!

Auto -

Lopovi devedesetih srećom ovo nisu znali. Sećamo se godina "koje su pojeli skakavci" kada su se automobili otimali na semaforima, ali kradljivci vozila su danas usavršili ovu metodu, pa kola otimaju i odvoze bez sile.

Kada se pri startu automobila jave čudne vibracije i zvukovi iz točka, mnogi vozači izlaze kako bi videli u čemu je problem. Pri tome često ostavljaju motor upaljen, automobil nezaključan, a kontaktni ključ u bravi, odnosno na srednjoj konzoli.

Tada lopovi iz prikrajka uleću u automobil i kradu ga, ili uzimaju vredne stvari iz automobila. Ovaj metod krađe postao je pošast u Sjedinjenim Američkim Državama, pa se "preliva" i na evropski kontinent, piše Autoportal.

Od saveta, navode se ova tri koraka koji omogućavaju zaštitu:

I pri najkraćem izlasku iz automobila ugasite motor, automobil zakočite menjačem i ručnom kočnicom, ponesite ključ i zaključajte auto. Steknite naviku da pregledate, sa svih strana, automobil pre vožnje, kako biste procenili ima li oštećenja, prepreka, da li je neka guma ispumpana i slično. Ako primetite plastičnu flašu zaglavljenu između točka i blatobrana, neka vam se upali alarm - na meti ste lopova.

Kurir.rs / Autoportal.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track