NIJE USPELA DA POLOŽI VOZAČKI ISPIT 17 GODINA, ALI NE ODUSTAJE: Ova žena ima jako REDAK PROBLEM koji ni lekarima nije JASAN
Foto: Profimedia

UPORNOST

NIJE USPELA DA POLOŽI VOZAČKI ISPIT 17 GODINA, ALI NE ODUSTAJE: Ova žena ima jako REDAK PROBLEM koji ni lekarima nije JASAN

Auto -

Majka dvoje dece iz Bedfordšira u Velikoj Britaniji potrošila je desetine hiljada funti otkako je počela da pohađa auto-školu. Izabel Stedman već 17 godina pokušava da dobije vozačku dozvolu, ali pošto se toliko plaši, pa se tokom vožnje često onesvesti, još uvek nije uspela da postane vozač.

Anksiozni poremećaj 47-godišnje Britanke toliko je parališe za volanom, da brizne u plač i drhti, a povremeno čak izgubi svest.

par, vozilo, automobil
foto: Profimedia

U prošlosti su instruktori često morali sami da usporavaju vozilo i pridrže upravljač kako bi sprečili nezgodu kad se Izabel onesvesti, piše "Revijahak", prenosi "Krstarica".

Njena fobija započela je spontano tokom prve vožnje – iako nikada nije doživela saobraćajnu nezgodu – a najgora je kad naiđe na kružni tok.

Očajna Izabel kaže da je već imala sedam različitih instruktora i pokušala intenzivni kurs vožnje – pa čak i hipnotizere, ali sve bez uspeha.

Online kupovina, Hangar, Prometz, Retrovizor, Kamera, Vožnja, Auto, Sigurnost, Putovanje
foto: Profimedia

Kaže da želi da nauči da vozi kako bi mogla sama da odveze ćerku na fakultet i poseti dalju rodbinu. Ipak, lekari ne mogu da objasne njenu fobiju.

Bez obzira na to što ima ovaj problem, ona ne odustaje i nada se da će nekada konačno prevazići strah, i dobiti dozvolu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:08

Bahata vožnja na Adi Ciganliji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track