NEMA POTREBE DA SE PLAŠITE TEHNIČKOG PREGLEDA: Da, propisi su strogi, ali ovako možete da PROVERITE treba li još nešto da sredite!
Foto: Profimedia

verujte sebi

NEMA POTREBE DA SE PLAŠITE TEHNIČKOG PREGLEDA: Da, propisi su strogi, ali ovako možete da PROVERITE treba li još nešto da sredite!

Auto -

Vozači se svake godinie preznojavaju, jer strepe da li će proći na tehničkom pregledu. Kada budete saznali koje su ključne tačke za proveravanje automobila, biće vam lakše da se pripremite.

saobraćaj, magla, jesen, automobil, auto, 0398191859
foto: Profimedia

Ekipa "Neovlašćenog servisera" se na svom zvaničnom Jutjub kanalu bavila vrlo aktuelnom temom u svetu automobila - šta učiniti da vaš automobil prođe tehnički pregled.

Koliko god bili sigurni da je u vašem automobilu sve pod konac, postoje sitnice zbog kojih možete pasti na tehničkom pregledu. U snimku u nastavku saznaćete listu najvažnijih kriterijuma za prolazak:

  1. Prljav auto ne prolazi tehnički pregled.
  2. Proverite da li imate svu potrebnu dokumentaciju.
  3. Ratkapne moraju da budu skinute
  4. Sve mora da bude ispravno na samom automobilu (npr. moraju svi brisači biti tu, moraju da se otključavaju sva vrate i slično)
  5. Sve ispod haube mora da bude priklučeno, zategnuto i čitavo, žice ne smeju da budu gole, a neophodno je da svaki deo automobila čvrsto stoji na svom mestu.
  6. Slušajte svoj auto. Obratite pažnju na to da li nešto lupa kod točkova ili se oseća da ima lufta u volanu.
  7. Obavezno morate da imate u kolima prvu pomoć, sajlu, trougao, rezervnu gumu i svu obaveznu propreatnu opremu

Ovo su stvari koje vi samo možete da proverite pre nego što odete na tehnički pregled. Vi najbolje osećate u vožnji kada se nešto dogodi sa automobilom i trebalo bi da ga slušate i redovno rešavate probleme kod mehaničara, te ako znate da je automobil redovno održavan i sve ovo proverite za vas nema zime, auto će proći tehnički.

(Kurir.rs)

Bonus video:

13:45

U SRBIJI JE DANAS LAKŠE ABORTIRATI, NEGO REGISTROVATI AUTO! Ginekolog šokirao: Prekid trudnoće najčešći vid kontracepcije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track