Markione najavio novu verziju fijata 500L za oktobar

Predsednik Fijat grupe sa Tomislavom NIkolićem

Markione najavio novu verziju fijata 500L za oktobar

Auto -
Iako nije precizirano o kojim modelima je reč Kurir podseća da je do sada pominjana varijanta sa sedam sedišta 500XL, kao i model s pogonom na sve točkove

KRAGUJEVAC - Predsednik "Fijat grupe“ Serđo Markione najavio je danas, posle razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Kragujevcu, da će 9. oktobra Fijat predstaviti još jednu verziju modela 500L, a u februaru iduće godine u Detroitu američku verziju.

Iako nije precizirano o kojim modelima je reč Kurir podseća da je do sada pominjana varijanta sa sedam sedišta, kao i model 500L s pogonom na sve točkove (pogledajte slike).

Istovremeno Markione je rekao da će proizvodnja modela Fijat 500 L u Srbiji odvijati po planu i pored krize koja je prisutna na svetskom tržištu.

"I pored toga što je proizvodnja automobila u Evropi, i čitavom svetu opala za 20 odsto, Fijat će u Kragujevcu proizvoditi po planu", rekao je Markione

On je istakao da će do kraja 2013. biti predstavljene sve verzije tog modela, koji se jedino proizvodi u fabrici u Kragujevcu, a koji je, po njemu, jedan od najboljih automobila na svetskom tržištu, ako ne i najbolji. Markione je ocenio da će se tržište oporaviti 2014., odnosno za 18 meseci. Takođe je kazao da očekuje punu podršku srpske vlade, dodajući da fabrika u Kragujevcu dobro funkcioniše.

Prema njegovim rečima, samo zajedničkim snagama u Evropi moguće je prevazići krizu. On je izrazio uverenje da evropski političari rade na pronalaženju rešenja za prevazilaženje aktuelne krize. Što se fabrike u Kragujevcu tiče Markione je ukazao da postoje mogućnosti za ekspanziju, i da je posebno zadovoljan radnom snagom u Srbiji gde se proizvodi odličan automobil. On je kazao da od Vlade Srbije, sa kojom ima dobru saradnju, očekuje dalju podršku.

Verzija 4x4
Verzija 4x4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track