ZAMALO GLAVU DA IZGUBI: Devojčica prelazila ulicu, a onda uradila ono što ne sme! Svi se hvataju za glavu kad vide ovaj SNIMAK
Foto: Printskrin/Instagram

ovako se gine

ZAMALO GLAVU DA IZGUBI: Devojčica prelazila ulicu, a onda uradila ono što ne sme! Svi se hvataju za glavu kad vide ovaj SNIMAK

Auto -

Od malih nogu prvo nas uče roditelji kako da prelazimo ulicu, da dobro gledamo sa obe strane i da zastanemo, čak iako se prelazimo na pešačkom prelazu, jer vozač često može da nas ne vidi, ali mi njega moramo.

Kasnije u školi postoje predavanja o saobraćaju, koja su takođe edukativnog karaktera, pa nas uče putem teorijskog dela.

Pešački Prelaz
foto: Shutterstock

Konstantno nas, kao odrasle ljude, stručnjaci upozoravaju na dodatnu opreznost u saobraćaju, kao vozače, a najviše kao pešake. Izgleda da je ova devojčica bežala sa časova o saobraćaju.

devojka, pešački prelaz, nesreća
foto: Printskrin/Instagram

Snimak je zabeležen u Brnu u Češkoj i na njemu se vidi kako devojčica prelazi ulicu krajnje nonšalantno. Nije, eto, imala koju sekundu da ode do najbližeg pešačkog prelaza pa što bi onda uopšte gledala levo i desno kada već ne obraća pažnju na osnovne propise.

Cena njene neopreznosti mogla je da bude previsoka. Tramvaj samo što je nije udario, vozač se bukvalno zaustavio na nekoliko centimetara od nje. Njegovom brzom reakcijom sve se dobro završilo, a snimak je obajvljen na Fejsbuk stranici saobraćajnog preduzeća i treba da posluži svima kao opomena.

Fejsbuk korisnici dodatno su pohvalili brzu reakciju vozača "heroja".

- Bili smo u drugom vagonu. Vozač je stvarno šampion što je zaustavio tamvaj na vreme. Posle toga je došao da se uveri da se nikome ništa nije desilo. Pravi heroj, hvala - bio je jedan od komentara podrške.

Snimak je zabeležila kamera u tramvaju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:45

15 NAORUŽANIH TURAKA NAPALO BOKSERA: Bila im je to greška života! Padali su kao čunjevi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track