OVO SU NAJPOUZDANIJI POLOVNJACI U VELIKOJ BRITANIJI: Šok lista zbog koje se evropski proizvođači hvataju za glavu, EVO KO DOMINIRA
Foto: Shutterstock

najnovija anketa

OVO SU NAJPOUZDANIJI POLOVNJACI U VELIKOJ BRITANIJI: Šok lista zbog koje se evropski proizvođači hvataju za glavu, EVO KO DOMINIRA

Auto -

Večita dilema, koji polovan automobil uzeti, šta krije ispod lima, koliko muke i koliko ulaganja? Da li sve zavisi od brenda i oznake koju nosi na sebi...

Ukoliko su vam polovni automobili opcija za kupovinu, kompanija Warrantywise koja nudi uslugu produžene garancije u Velikoj Britaniji, objavila je rezultate istraživanja pouzdanosti polovnjaka mlađih od 10 godina u toj zemlji.

U najboljih 10 se nalazi 9 automobila azijskih proizvođača, i samo jedan iz Evrope!

Honda Džez
Honda Džezfoto: Shutterstock

Na osnovu svojih istraživanja i dugogodišnjeg iskustva, kompanija iz Velike Britanije je kreirala Warrantywise Reliability Index, koji uključuje brojne faktore koji utiču na pouzdanost vozila.

Prema najnovijoj anketi u kojoj je učestvovalo 131.000 vozača, najpouzdaniji polovnjak je "Honda Džez". Ovaj automobil ima pristupačnu cenu, ali i reputaciju kvalitetne izrade i dugog trajanja. Od mogućih 100 poena, ovaj japanski hečbek je osvojio 93,7 što mu je obezbedilo prvo mesto na listi najpouzdanijih automobila.

U sklopu ovog istraživanja obuhvaćena su samo vozila mlađa od deset godina, kojima je istekla fabrička garancija, a vozači su istakli "Hondu Džez" kao model koji se retko kvari, a čak i kada se to desi, popravka nije skupa.

Pežo 107
Pežo 107foto: Shutterstock

Što se tiče ostatka liste, na njoj dominiraju japanski i korejski proizvođači.

Drugo mesto zauzela je "Mazda 2", dok je na trećoj poziciji "Tojota Auris". Još dva japanska automobila se nalaze među pet najpouzdanijih, a to su "Mazda MX-5" i "Tojota Ajgo". Šestu i sedmu poziciju zauzimaju dva modela marke "Kia": "Sid" i "Rio". Poslednja tri mesta na ovoj listi zauzimaju "Suzuki Alto", "Hjundai i20", ali i jedini predstavnik Evrope - "Pežo 107".

- Nije iznenađujuće videti "Hondu" na prvom mestu, jer svi znamo koliko su njihovi automobili pouzdani. Cene delova i servisa su skočile, pa je sada još važnije da ljudima pokažemo koji su najpouzdaniji polovnjaci na tržištu, a naš Reliability Index upravo ima taj cilj - izjavio je Lawrence Whittaker, izvršni direktor kompanije Warrantywise, prenosi nova.rs.

(Kurir.rs/ Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track