OVAJ IZGOVOR ZBOG PREBRZE VOŽNJE ĆE VAS NASMEJATI: Vozač početnik jurcao više od 100 km/h brže od ograničenja, pa se OVAKO PRAVDAO
Foto: Profimedia

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U HOLANDIJI

OVAJ IZGOVOR ZBOG PREBRZE VOŽNJE ĆE VAS NASMEJATI: Vozač početnik jurcao više od 100 km/h brže od ograničenja, pa se OVAKO PRAVDAO

Auto -

Jedan dvadesetjednogodišnji Holanđanin samo što je seo za volan, a već se našao u policijskim zabeleškama, ali i u medijima.

Reč je o vozaču početniku koji je snimljen kako vozi čak 179 km/h na putu N333. Maksimalna brzina na toj deonici je svega 80 km/h, pa mu je oduzeta vozačka dozvola i sastavljen policijski zapisnik.

On je vozio u blizini mesta Stenvijk kada mu je izmerena navedena brzina. Prema navodima policije, vozač je znao da će ispred njega biti kamere koje mere brzinu, ali je ipak prilično ubrzao.

Pinkpop festival, Holandija, festival
foto: Reuters / Thilo Schmuelgen

Razlog prebrze vožnje koji je naveo u izjavi u policiji bila je potreba za odlaskom u toalet!

Prema rečima portparola policije Henka Kremera, visina kazne mu još nije određena jer do 40 km/h prebrze vožnje postoje fiksne sume, a sve iznad toga određuje državni tužilac.

Biće zanimljivo videti da li će tužilac uzeti u obzir potrebu vozača za toaletom ili će ga možda još više kazniti zbog ovakvog izgovora.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track