SMANJITE POTROŠNJU SVOG MEZIMCA UZ POMOĆ OVE APLIKACIJE: Koristite je svaki dan, a ne znate da možete da uštedite na GORIVU uz nju
Foto: Zorana Jevtić

probajte

SMANJITE POTROŠNJU SVOG MEZIMCA UZ POMOĆ OVE APLIKACIJE: Koristite je svaki dan, a ne znate da možete da uštedite na GORIVU uz nju

Auto -

Gugl je juče objavio da proširuje ekološki prihvatljivu opciju rutiranja svojih mapa i na Evropu, što znači da će vozači sada imati mogućnost da uz pomoć ove aplikacije uštede na gorivu, prenosi britanski Sun.

Naime, opcija funkcionište tako što vozaču pokazuje rute koje troše manje goriva. Ekološke rute se u aplikaciji označene sa znakom lista. Takođe, napravljena je i manja inovacija, pa će svaki korisnik moći da personalizuje svoju eko-rutu, birajući vrstu goriva koju koristi.

Telefon, Mapa, Gugl, Pametni Telefon, Android, Mape, Smartfon
foto: Damir

Na primer, vozači sa automobilima na dizel pogon će se kretati brzim autoputevima, gde će njihovi motori biti najefikasniji. Oni u električnim vozilima, s druge strane, biće poslati niz površinske ulice gde mogu bolje da iskoriste prednosti regenerativnog kočenja.

Sistem je napravljen korišćenjem podataka Nacionalne laboratorije za obnovljivu energiju (NREL) Ministarstva energetike SAD i Evropske agencije za životnu sredinu. Da bi prilagodili podešavanja ekološki prihvatljivih ruta, treba da odete na podešavanja – podešavanja navigacije, a zatim da pronađete u padajućem menu-ju “Opcije rute”.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

NEĆE BITI RATA NA ISTOKU?! Šokantna izjava Šormaza za Kurir TV: Kina samo troši gorivo tako što se VOZIKA OKO TAJVANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track