POLICAJCI U ITALIJI LAMBORGINIJEM DOSTAVILI ORGANE: Hitno prevezli dva bubrega, pacijenti dobili najlepši božićni poklon - ŽIVOT
Foto: Printscreen Facebook @poliziadistato.it

bravo!

POLICAJCI U ITALIJI LAMBORGINIJEM DOSTAVILI ORGANE: Hitno prevezli dva bubrega, pacijenti dobili najlepši božićni poklon - ŽIVOT

Auto -

Italijanski saobraćajci dobili su hitan zadatak - što pre dostaviti dva bubrega u Rim i Modenu! Pošto je isporuku bilo potrebno obaviti na vreme nisu se mnogo dvoumili, već su za to upotrebili moćni sportski dvosed Lamborghini Huracan kojim su prešli 570 kilometara kako bi pacijentima, kako su u policiji naveli, podarili "najlepši božićni poklon: život".

Zadatak je uspešno izvršen, pa pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu da odahnu. Policajcima ovo nije prva takva "brza dostava", a koja se itekako pokazuje vrlo korisnom.

Lamborghini Huracan, bubreg, Italija, italijanska policija
foto: Printscreen Facebook @poliziadistato.it

Zaista, najbolji dar koji su pacijenti mogli dobiti je upravo taj, život, sadržan u dva bubrega. Policajci su prešli dobar deo Italije prošlog utorka kako bi isporučili oba organa.

- Putujući auto-putem kako bi isporučili najbolji božićni poklon: život. Zahvaljujući posebnom Deda Mrazu državne policije, dve osobe dobile su donaciju bubrega. Zaduženi za dostavu organa bili su saobraćajni policajci koji su Huracanom isporučili dva bubrega u bolnice u Modeni i Rimu. Nadamo se da će, zahvaljujući timskom radu, provedenom s Nacionalnim transplantacijskim centrom, dve osobe i njihove porodice imati sretniji i spokojniji Božić - objavila je policija na Fejsbuku.

Italijanska policija krenula je u utorak iz Padove, gradića na severoistoku Italije, za Modenu, udaljenu 170 kilometara, gde je dostavila prvi bubreg. Zatim su nastavili vožnju do glavnog grada Rima, udaljenog više od 400 kilometara, kako bi isporučili drugi organ. Ukupno, oko 570 kilometara za spašavanje dva života.

Italijanski saobraćajci već godinama koriste specijalne Lamborghini modele za presretanje prebrzih vozila, ali i za hitne misije poput ove. Trenutno imaju dva primerka Huracana u policijskim bojama, sa posebnom opremom za merenje brzine i posebnim "paketom" za prevoz organa, koji raspolažu sa po 610 konjskih snaga i koji mogu da jure do 325 km/h.

(Kurir.rs/ Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track