ZA OVOG MOMKA BMW SEDMICA JE ŽIVOT: Slovak sa ocem skupio impresivnu kolekciju kultnih E32 i E23 modela, POSLEDNJI PRAVI BAVARCI
Foto: Printscreen YouTube @BMWGroupClassic

zaljubljenici u automobile

ZA OVOG MOMKA BMW SEDMICA JE ŽIVOT: Slovak sa ocem skupio impresivnu kolekciju kultnih E32 i E23 modela, POSLEDNJI PRAVI BAVARCI

Auto -

BMW E32 je prema mišljenju mnogih najbolja "sedmica" u istoriji, pre svega u smislu dizajna. Naslednik E38 je tek njegova modernija kopija, a sve što je posle toga BMW napravio otišlo je u nekom drugom pravcu koji je neke zauvek otklonio od čuvenog bavarskog proizvođača.

Svega toga svestan je i Jakub Bertoti, zaljubljenik u BMW Seriju 7, odnosno u generacije E32 i E23. Slovak je toliko zaljubljen u ovu drumsku krstaricu da je do sada sakupio čak 15 primeraka.

BMW 7
foto: Printscreen YouTube @BMWGroupClassic

Njegova opsesija Serijom 7 rodila se u njegovim mladim danima kada je BMW Serije 7 E32 bio prvi uvezeni automobil koji je koristila tadašnja čehoslovačka vlada. Možete zamisliti kako je u to vreme Serija 7 izgledala impozantno u društvu starih Škoda i drugih proizvoda iz istočnog bloka.

Upravo je jedan E32 prvi automobil koji je Jakub kupio, od novca koji je skupljao, a odlučio se za model koji ima nekoliko AC Schnitzer modifikacija.

- Za mene su E32 i E23 najbolje kombinacije izgleda, kultnog dizajna i jednostavnosti, a opet su vozački orijentisani - rekao je mladi Jakub.

Zanimljivo je da i Jakubov otac gaji ljubav prema automobilima bavarskog proizvođača, i to prema modelima iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

U svojoj garaži imaju još stariji BMW E9, kao i noviji BMW M5 E39, na kojem trenutno rade.

BMW 7
foto: Printscreen YouTube @BMWGroupClassic

Nema sumnje da im je ljubav prema starim BMW u krvi, pa ne čudi što se i Jakubovi sinovi često igraju za volanom.

- Srećan sam što se ova priča nastavlja. Nadamo se da će kada dečaci odrastu preuzeti ovu porodičnu tradiciju - kaže Jakubov otac Bistrik.

U svakom slučaju, ovakav entuzijazam zaista mora da se ceni i sigurni smo da će se mnogima ovi BMW modeli dopasti mnogo više od onih iz ere Krisa Bengla. O novima da i ne govorimo.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track