SARADNJA OKS I TOJOTE VEĆ POLA DECENIJE: Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije u poseti Tojoti na Sajmu automobila
Foto: Kurir

SARADNJA OKS I TOJOTE VEĆ POLA DECENIJE: Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije u poseti Tojoti na Sajmu automobila

Auto -

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije obišla je izložbeni prostor Toyote na Sajmu automobila. Delegaciju OKS činili su predsednik Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i srpski atletičari, Angelina Topić i Strahinja Jovančević.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija traje od 2018. godine, a vozila ove japanske kompanije su zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije. Toyota je takođe i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Sportisti Angelina Topić i Strahinja Jovančević zajedno sa delegacijom Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu s predsednikom Božidarom Maljkovićem, posetili su štand Toyote Srbija na Sajmu automobila. Nastup zvaničnog vozila Olimpijskog tima Srbije na ovogodišnjem Sajmu automobila odvija se pod sloganom START YOUR IMPOSSIBLE (Započni svoje nemoguće). Kompanija Toyota iskoristila je ovu priliku da istakne rekorde u skokovima udalj i uvis, kao simbole vrhunskih rezultata olimpijaca i paraolimpijaca.

Josuke Arai, predsednik Tojota Adria
Josuke Arai, predsednik Tojota Adria foto: TikTok/autosrbija.club

Predsednik Toyote Adria, Yosuke Arai, zahvalio se srpskim sportistima na sjajnim rezultatima i načinu na koji reprezentuju našu zemlju.

“Veoma mi je drago što vam se ponovo obraćam i što su sa nama srpski olimpijci i paraolimpijci. Sportisti su naša nepresušna inspiracija zbog toga što stalno pomeraju granice i mi imamo obavezu da pravimo sve bolje automobile. Hvala vam što prepoznajete ogroman trud koji ulažemo i što radite sa nama da učinimo svet boljim mestom za život“ – istakao je predsednik Toyote Adria, gospodin Arai.

00:36

Japanac iz Tojote govori na čistom srpskom

Predsednik Toyota Adria Josuke Arao obraćanje je pročitao na čistom srpskom jeziku.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije u poseti Toyoti na Sajmu automobila Božidar Maljković

Predsednik Maljković pozdravio je sve prisutne u ime Olimpijskog komiteta Srbije i tom prilikom izjavio:

“Pre svega bih želeo da se zahvalim kompaniji Toyota Srbija, što su partneri Olimpijskog komiteta Srbije i što nas podržavaju i prate na putu pravih vrednosti, a sve u cilju promocije i podrške srpskom sportu. Posebno mi je drago što su danas ovde sa nama naši sjajni sportisti. Kompanija Toyota Srbija prepoznaje vrhunski sport kao pravo mesto za ulaganje i poštuje i ceni sportiste i njihova dostignuća. Zahvalni smo što u ovim teškim vremenima imamo prijatelja na kojeg uvek možemo da se oslonimo. Željno iščekujemo takmičenja koja nam predstoje i, uz ovakvu podršku, siguran sam da ćemo ostvariti još bolje rezultate“.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije u poseti Toyoti na Sajmu automobila Đorđe Višacki i Dragutin Topić

U okviru izložbenog prostora Toyote Srbija možete videti salonske premijere modela Corolla Cross, s petom generacijom hibridno-električne tehnologije, i bZ4X, potpuno električni SUV s pogonom na prednje ili sva četiri točka.

(Kurir.rs / OKS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track