KAD GLUPOST NADVLADA RAZUM: Seo u nov automobil, pa testirao automatsko kočenje, evo zbog čega je vozač i dalje NAJVAŽNIJI FAKTOR
Foto: Printscreen Instagram vozaci_balkana

šok SNIMAK

KAD GLUPOST NADVLADA RAZUM: Seo u nov automobil, pa testirao automatsko kočenje, evo zbog čega je vozač i dalje NAJVAŽNIJI FAKTOR

Auto -

Iako su u modernim vozilima dostpuni brojni sistemi pomoći vozaču, koji zaista u mnogim situacijama znače i spašavaju živote, ipak još uvek važi zlatno pravilo - čovek za volanom je i dalje ključni faktor.

Jedan vozač potpuno novog Folksvagena je hteo da se na društvenim mrežama pohvali sistemom automatskog kočenja, ali je usledio epilog kom se nije nadao.

Sudeći prema snimku objavljenom na Instagram stranici Vozači balkana, on je samouvereno seo za volan koji na sebi još uvek ima zaštitnu foliju i krenuo u vožnju ulicama.

Ispred njega se kretao drugi Folksvagen koji je u jednom trenutku naglo zakočio, a sistem za prevenciju sudara je prepoznao opasnu situaciju i automatski aktivirao kočnice, pa do kontakta nije došlo.

U nastavku snimka vidi se još jedna slična situacija, utisak je da isti automobil ispred njega koči, ali ovoga puta sistem za sprečavanje udarca ne reaguje, pa se Folksvagen zakucao u vozilo ispred sebe.

Držite ruke na volanu i širom otvorene oči - vozač je, da ponovimo, još uvek ključni faktor jer napredna tehnologija itekako može da zakaže.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track