Najnovije vesti

KAKO IZRAČUNATI POTROŠNJU GORIVA? Metoda je laka, a samo tako ćete sigurno znati koliko treba da sipate da pređete 100 kilometara!
Foto: Profimedia

nije teško

KAKO IZRAČUNATI POTROŠNJU GORIVA? Metoda je laka, a samo tako ćete sigurno znati koliko treba da sipate da pređete 100 kilometara!

Auto
10:23h

Leto samo što nije stiglo, a sa njim i priprema za letovanje. Ukoliko ste razmišljali da na odmor idete kolima, sigurno se pitate koliko bi goriva trebalo da sipate da biste stigli na svoju destinaciju.

Da biste to znali bitno je da znate koliko goriva troši vaš automobil. Svi vozači imaju neku ideju o tome, ali evo kako možete još preciznije da izračunate. Prvo sipajte gorivo do vrha, a zatim vozite dok se kazakljica za gorivo ne spusti na pola, zatim ponovo napunite rezervoar i nastavite da vozite. Izračunajte koliko ste kilometara prešli u ta dva puta i koliko ste goriva sipali.

rezerva, auto, gorivo
foto: Profimedia

Podelite koliko ste litara potrošili i koliko ste kilometara prešli, a zatim dobijenu cifru pomnožite sa 100. Rezultat koji dobijete je vaša potrošnja. Ponovite postupak još nekoliko puta da biste bili sigurni da ste sve dobro izračunali.

Takođe, nemojte previše brinuti ukoliko primetite da trošite malo više goriva nego što ste mislili. U zavisnosti od toga da li vozite benzinca ili dizelaša potrošnja goriva varira. Dok benzinci troše više goriva leti, dizelaši troše više zimi, tako da bi bilo pametno da ovaj postupak proverite više puta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:37

Policija je na auto-putu Miloš Veliki, u automobilu pronašla oko kilogram kokaina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track