5 STVARI KOJE UVEK TREBA DA IMATE U KOLIMA: Ne kršite zakon ako nemate tu opermu, ali je preporučljiva jer može mnogo da pomogne
Foto: Shutterstock

vredi znati

5 STVARI KOJE UVEK TREBA DA IMATE U KOLIMA: Ne kršite zakon ako nemate tu opermu, ali je preporučljiva jer može mnogo da pomogne

Auto -

Napomenimo pre svega da nije tehnički pregled u pitanju, ovih nekoliko stvari bi trebalo uvek da imate u svom automobilu, pogotovo ako krećete na duži put.

gepek, koferi
foto: Shutterstock

Aparat za gašenje požara

Nije obavezan - preporučuje se njegovo posedovanje, naročito ako putujete u zemlje u kojima jeste obavezan. Prema trenutno dostupnim informacijama obavezan je u Grčkoj, Bugarskoj i Mađarskoj. Informišite se detaljnije pre puta za slučaj da je došlo do promena.

PP aparat, protivpožarni aparat
foto: Shutterstock

Lanci za sneg

Nisu obavezni - bez obzira na vremenske prilike u zimskom periodu, u naselju u svakom slučaju niste u obavezi da ih imate, ali je preporuka ako krećete na duži put.

Baterijska lampa

Nije obavezna - ali je uvek preporučljiva da je imate je u vašem automobilu, postoje sitvacije kada će vam možda zatrebati. Uvek pomislite da vam se desi kvar na automobilu, u sred noći na slabo osvetljenom putu, da morare da pogledate ispod karoserije, haube ili pak zamenite točak.

baterijska lampa
foto: Alexskp / Alamy / Alamy / Profimediaž

Razni alat

Nije obavezan - svakako da nećete da se bavite mehaničarskim poslom, ali uvek je poželjno imati neki sitniji alat: šrafciger, šrafilicu, klešta, gedore... Postoje stvari i sitnice koje možete sami popraviti, a da vam za to nije potreban odlazak kod majstora.

majstor, alat, popravka
foto: Printscreen/RTS

Reparator za gume

Nije obavezan - ali je jako preporučljiv i koristan, ako vam se desti da na putu naletite na ekser ili neki oštar predmet, ili vam iz nekog drugog razloga pukne guma. Sprej na bazi gume za hitne popravke gume, može biti idealno rešenje, toliko da bezbedno stignete do prvog vulkanizera, jako je lak za upotrebu, i može se koristiti bez skidanja gume.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Bonus video:

01:11

NIJE ME PUSTIO, REKAO JE: TAKVOG SKOTA IMAM KOD KUĆE Poznata glumica o paklu kroz koji je prošla: Ljudi te poistovete sa ulogom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track