PITANJE VREDNO 20 MILIONA DOLARA: Da li možete da uočite RAZLIKU između pravog i lažnog FERARIJA? Jedan detalj je ključan (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

da li možete da je uočite?

PITANJE VREDNO 20 MILIONA DOLARA: Da li možete da uočite RAZLIKU između pravog i lažnog FERARIJA? Jedan detalj je ključan (VIDEO)

Auto -

Nema ništa novo kada su u pitanju replike Ferarija. Postoje već decenijama, a ljudi i dalje žude za originalima, pa u nedostatku finansijskih sredstava prave replike. A kada se uzme u obzir da original može da košta čak 20 miliona dolara u svojoj najpoželjnijoj specifikaciji zatvorenih prednjih svetala, nije ni čudo.

Posebno kada je BMW Z3 tako jeftin, a postoje setovi poput DNA Automotive 2Fifty Cal koji čine transformaciju manje komplikovanom. Ali problem sa ovim projektima je što pravilno oblikovanje karoserije zapravo predstavlja samo deo transformacije. Nikada nećete prevariti stručnjaka, ali da biste prevarili bilo koga, potrebno je potpuno ukloniti BMW-ov enterijer i još mnogo toga.

To je skup i dugotrajan posao, ali to je proces kroz koji je vlasnik jednog od ova dva automobila prošao tokom trogodišnje transformacije.

Vlasnik sa Floride čak se potrudio da zameni standardni BMW-ov motor. Možda nije ugradio Ferrarijev V12, ali zato je 7,0-litarski LS7 V8 iz modela Chevrolet Corvette obavio posao. Takođe je detaljno doterao enterijer tako da na prvi pogled izgleda kao pravi Ferari, ali ipak nudi električna sedišta i klima uređaj.

Videli smo već mnogo replika, ali ono što je zaista privuklo pažnju u ovom slučaju je što je vlasnik snimio svoju repliku rame uz rame sa pravim automobilom kako bi naglasio koliko je slična. I ne treba mnogo vremena da primetite razlike – najuočljivija je pozicija točkova.

Zatim su tu i prozori na dužim vratima, a moderno vetrobransko staklo je previše čvrsto i nije dovoljno uspravno. Kako piše Auto Klub, u unutrašnjosti možemo videti BMW-ove otvore za ventilaciju, sigurnosne pojaseve i digitalni brojač kilometara. Ako i dalje niste uočili razliku, original se na naslovnoj fotografiji nalazi sa leve strane.

Ipak, ovo nije replika vredna milion dolara, to je običan BMW Z3 koji nosi „haljinu“ od stakla i plastike, a kada se toga setite, nije moguće da ne budete impresionirani onim što je ovaj vlasnik postigao. Osim toga, sa gotovo dvostruko većom snagom od originalnog 250 Spidera koji razvija 280 KS, Z3 bi originalni Ferrari „pojeo“ na pravcu.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

00:19

TAMARA ĐURIĆ BAHATA! Starleta nepropisno parkirala CRVENI FERARI, pa sve to snimala i objavila na Instagram!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track