SA ELEKTRIČNIM ID.4 PREŠAO 7.133 KILOMETARA: Na struju izgurao celu Kanadu, od istoka do zapada, i to sa (SAMO) OVOLIKO PUNJENJA
Foto: Volkswagen

oboren rekord

SA ELEKTRIČNIM ID.4 PREŠAO 7.133 KILOMETARA: Na struju izgurao celu Kanadu, od istoka do zapada, i to sa (SAMO) OVOLIKO PUNJENJA

Auto -

Avanturista Rainer Zietlow sa Volkswagenom ID.4 krenuo je 25. jula iz mesta St. John's na istočnoj obali Kanade da bi nakon sedam dana vožnje i pređenih 7.133 kilometara stigao do zapadne obale te zemlje.

Za ovaj podvig Raineru je bilo potrebno da napuni svoje električno vozilo (samo) 18 puta, pa je tako postigao svetski rekord.

Putovanje se završilo u Victoriji na zapadnoj obali Kanade. U proseku je prelazio 396 kilometara između punjenja, što mu je pomoglo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda za prelazak Kanade sa najmanje punjenja.

ID.4
foto: Volkswagen

Volkswagenov SUV ID.4 pokazao se kao idealan suputnik za avanturu, napisao je proizvođač automobila u izjavi, pružajući udobnost, prostor i domet koji je potreban za savladavanje hiljade kilometara koji dele istočnu i zapadnu obalu Kanade.

Zietlow, rođeni Nemac, koristi Volkswagen vozila od 2005. godine. Za to vreme obišao je čak 110 zemalja, postigao je pet Ginisovih rekorda i vozio se preko nekoliko kontinenata u vozilima te marke.

Pre dve godine Zietlow je postigao rekord vozeći 57.566 kilometara kroz svih 48 država kontinentalne Amerike u električnom vozilu. Putovanje je trajalo 97 dana, a usput je posetio više od 628 trgovaca Volkswagena.

(Kurir.rs/ Revija HAK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track