Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L
Foto: TANJUG

Karađorđevići upriličili prijem na Belom dvoru

Prestolonaslednik predstavio srpski fijat 500L

Auto -
Kompanija "Fijat automobili Srbija" večeras svečano predstavila novi model fiat 500L, koji se u Srbiji ekskluzivno proizvodi za svetsko tržište. Prodaja kod nas počinje 22. septembra, cena od 13.490 evra
1 / 6 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Svečanom promocijom na Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili Njihova kraljevska visočanstva, prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je "fiat 500L".Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije "Fijat automobili Srbija" (FAS) pozdravio je generalni direktor Antonio Ćezare Ferara.

- Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije - rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak. - Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela 500 generacije, naš "fiat 500L". Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti.

Fiat 500L je, da podsetimo, MPV model B segmenta tržišta. Njegova karoserija dugačka je 4.147 mm, široka 1.784 mm a visoka 1.665 mm. Međuosovinski razmak je 2.612 mm. Pametne proporcije omogućavaju da ovaj automobil bez problema ugosti pet dvometraša u kabini i da se u njegov prtljažnik od 400 l smesti sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor narasta na čak 1.310 litara.

Ponudu motora čine dva benzinca (1,4 16V Fire i 0,9 TwinAir) i turbo dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1,4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok proslavljeni dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS. Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima kao standardnim delom opreme. Dizel verzija, koja je takođe značajno ispred važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir isporučuje se sa Start&Stop sistemom radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.Cena osnovne verzije, 500L 1,4 pop, s veoma bogatom opremom iznosi 13.490 evra na srpskom tržištu. Paket pop je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, kargo boks, točkove od 16 inča i ostalu atraktivnu opremu. Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi - čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=NVW8JdZCO2M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track