VOZAČI NEĆE STRUJU! ŠOK ISTRAŽIVANJE: Dok budu mogli "TERAĆE" na benzin i dizel! Električna vozila daleko od popularnih!
Foto: Profimedia

Na benzin se vozi

VOZAČI NEĆE STRUJU! ŠOK ISTRAŽIVANJE: Dok budu mogli "TERAĆE" na benzin i dizel! Električna vozila daleko od popularnih!

Auto -

Brojni problemi i nedoumice, nedostatak materijala za baterije. problemi sa autnomijom ali i paljenju baterija doveli su prelazak automobila na električni pogon u veliko pitanje.

Studija o kojoj ovom prilikom pišemo je izvršena od strane dva entiteta. Jedan je automobilski poslovni medij po imenu Automobilwoche dok je drugi Civey.

Na temelju njihove analize se može zaključiti da čak 73% onih koji su učestvovali u sprovođenju ankete, želi da vozi automobil pokretan motorom s unutrašnjim sagorevanjem, što je duže moguće.

Oni su izneli svoj nedvosmislen stav po tom pitanju, dok je s druge strane, samo 19% ispitanika jasno opredeljeno u negativnom smislu, ili sa sklonošću da odbaci motore SUS. Populaciju učesnika ankete je činilo 2.700 individua koje trenutno voze dizel ili benzinski automobil.

Tesla, Tesla model 3
foto: Shutterstock

Postavljana su i pitanja o faktorima koji mogu pozitivno uticati na odluku o kupovini električnog automobila. Za 24% to bi mogao biti slučaj sa boljim odnosom cene i performansi, za 21% je to bolje razvijena infrastruktura za punjenje baterijskih ćelija. S druge strane, 61% anketiranih je izjavilo da ne postoji faktor koji bi mogao da promeni njihovo mišljenje.

Parviz Torgul iz anketara Civeya je rekao:

- Prelazak sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na elektromobilnost je više od kupovine novog automobila: to je životnog, vozačkog stila. U pitanju je promena ponašanja i navika. Proizvođači do sada očigledno nisu mogli da prevaziđu rezerve koje ljudi imaju u vezi s elektromobilnošću.

gorivo, devedesete, prodaja benzina u flaši, benzin
foto: Youtube Printscreen

NDR je nedavno objavio anketu koja je takođe odrazila veliku dozu skepticizma u vezi sa elektromobilnošću. Prema nereprezentativnom, ali ponderisanom istraživanju od 10.886 učesnika, 26% njih je reklo da bi se opredelilo za električni automobil ako bi sada želelo da kupi automobil. Opet, 17% je bilo neodlučno, dok 57% trenutno ne može da zamisli da će preduzeti ovaj korak.

(Kurir.rs / Auto republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja