TESLIN CYBERTUCK TESTIRAO STRELOM: Voditelj moćnim oružjem gađao SUV da vidi koliko je "žilav", a onda je usledio ŠOK (VIDEO)
Foto: Printscreen X @elonmusk

kladio se sa ilonom maskom

TESLIN CYBERTUCK TESTIRAO STRELOM: Voditelj moćnim oružjem gađao SUV da vidi koliko je "žilav", a onda je usledio ŠOK (VIDEO)

Auto -

Šef Tesle Ilon Mask tvrdi da je budući Tesla Cybertruck SUV toliko "žilav" da će biti otporan i na metke, a da je reč o zavidnoj limariji govori i najnoviji "test" sa moćnom strelom koja leti brzinom od 330 km/h!

Prošlog meseca, prototip modela Tesla Cybertruck je viđen u Kaliforniji sa tragovima metaka na karoseriji, čime se povela diskusija o njegovoj izdržljivosti, a mnogi su ga zasuli pohvalama.

U nedavnoj epizodi podkasta koji vodi Džo Rogan, upravo ovo je bila jedna od tema koju je pomenuo gost Ilon Mask, pa ga je Rogan upitao da li bi Cybertruck mogao da izdrži napad strelama.

- Šta misliš da probam tako? Kladim se da ću da ga probijem - rekao je Rogan, ponudivši Masku simboličnu opkladu u jedan dolar.

- Možemo da probamo odmah ako hoćeš - rekao je uvek spremni Mask.

Roganu su, za ovaj test, doneli luk koji ispaljuje strele brzinom od oko 330 km/h, a Mask je odmah dovezao jedan Cybertruck do studija.

Sve u svemu, kamion od nerđajućeg čelika dobro se pokazao na testu - uprkos tome što je bio "napadnut" jednim od najmoćnijih dostupnih lukova, strela se samo odbila od karoserije, ulubivši je malo.

Rogan je bio impresioniran ovim, rekavši da je rezultat "impresivan" i "neverovatan".

Šef Tesle je, nešto kasnije u intervjuu, najavio novi test prilikom kog će se u Cybertruck pucati iz mašinke, a na red je došla i tema prozora na Cybertuck-u, za koje je Mask rekao da ne mogu biti otporni na metke jer bi onda morali da budu fiksirani, odnosno ne bi mogli da se otvaraju. Ipak, nešto kasnije Mask je najavio da će neprobojno staklo ipak biti dostupno, ali uz doplatu.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track