TOJOTIN VELIKI JUBILEJ: Japanski proizvođač premašio 300 MILIONA PROIZVEDENIH AUTOMOBILA u svojoj istoriji! KOROLA DOMINIRA
Foto: Toyota

uspeh

TOJOTIN VELIKI JUBILEJ: Japanski proizvođač premašio 300 MILIONA PROIZVEDENIH AUTOMOBILA u svojoj istoriji! KOROLA DOMINIRA

Auto -

Japanska Tojota odavno je postala mnogima omiljeni brend, a kvalitet i reputacija koji su vremenom građeni doveli su do toga da postane jedan od najvećih proizvođača automobila na svetu.

Iz Tojote su saopštili da su, zaključno sa septembrom ove godine, premašili cifru od impresivnih 300 miliona proizvedenih automobila u svojoj istoriji!

Taj "okrugli" nivo je dostignut 88 godina i dva meseca nakon proizvodnje prvog ikada vozila, kamioneta Model G1. Prvi primerci s proizvodne linije tadašnje kompanije Toyoda Automatic Loom Works su naime sišli u avgustu 1935. godine.

Toyota Corolla
Toyota Corollafoto: Toyota

Tokom svoje istorije, Tojota je 180,5 miliona vozila proizvela na domaćem tlu, u Japanu, a ostalih gotovo 120 miliona u ostalim zemljama.

Istorijski najveći broj primeraka je proizveden pod značkom modela Korola (Corolla), a brojač se krajem septembra zaustavio na 53,4 miliona primeraka.

(Kurir.rs/ Auto blog)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track