HTELI 50 MINUTA BRŽE, A ZAVRŠILI USRED PUSTINJE: Grupa ljubitelja Formule 1 u SAD preživela pakao pri povratku kući ZBOG GUGL MAPA
Foto: Printscreen TikTok justdoingshelbythings

"Ubuduće, držaću se puteva koje znam"

HTELI 50 MINUTA BRŽE, A ZAVRŠILI USRED PUSTINJE: Grupa ljubitelja Formule 1 u SAD preživela pakao pri povratku kući ZBOG GUGL MAPA

Auto -

Čitav karavan vozila iz Kalifornije ostao je zaglavljen u pustinji jer su odlučili da posle povratka iz Las Vegasa poslušaju Gugl mape i predlog da krenu alternativnom rutom da bi, kako je pisalo, izbegli oluju sa česticama prašine.

Ovo veoma neprijatno iskustvo grupa ljudi je doživela posle spektakla u Las Vegasu, gde su bili da gledaju trku Formule 1. Umesto bezbednog povratka kući, sačekala ih je prava agonija u pustinji, a pojedina vozila su i oštećena.

- Mislili smo da će to biti bezbedno, a ujedno je pisalo i da će biti 50 minuta brže. Ovo je bio prvi put da idemo automobilom do Las Vegasa i nazad - rekla je za SFGATE Šelbi Izler, jedna od putnica iz ove ekipe.

Umesto da idu predviđenom trasom, međutim, putnici su završili u užarenim pustinjama Nevade, usred "nedođije". Što je još gore, nisu bili jedini koji su krenuli pogrešnom rutom koju je predložila aplikacija Gugl mape.

- Prvi vozač koji je krenuo nazad, rekao nam je da je put sve gori što više ideš u planinu, kao i da zapravo ne vodi nikuda. On je bio u ogromnom kamionu i vozio pravo kroz žbunje, kako bi dao do znanja ljudima da se okrenu - kaže Izler.

Nisu mogli da utvrde gde se nalaze, a na kraju su pozvali hitne službe jer su se jednostavno izgubili. Pošto hitna služba nije mogla da dođe po njih zbog oluje, morali su da pozovu šlepere. Automobil su ostavili u Las Vegasu, a morali su da zamene zadnju desnu gumu, kao i još poneki deo.

- Ubuduće, držaću se puteva koje znam, i još jednom ću proveriti da li je ruta dobro ucrtana na mapama - zaključila je Izler.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track