TESLINO "ČUDO OD TERENCA" SE POIGRALO SA PORŠEOM: Cybertruck u trci na 400 metara POKAZAO SVU MOĆ, pogledajte NESTVARNU SCENU
Foto: Printscreen X @elonmusk

KAMIONET KOJI POMERA GRANICE

TESLINO "ČUDO OD TERENCA" SE POIGRALO SA PORŠEOM: Cybertruck u trci na 400 metara POKAZAO SVU MOĆ, pogledajte NESTVARNU SCENU

Auto -

Teslin dugo najavljivani "superterenac" "cybertruck", konačno je počeo da se isporučuje kupcima, a Ilon Mask je uradio sve što može da pokaže koliko je ovo vozilo moćno.

Šef Tesle je na društvenoj mreži X objavio video-snimak neobične trke - "tesla cybertruck" protiv "poršea 911". Ovaj duel je sam po sebi zanimljiv jer je "porše" klasičan sportski automobil, a da stvar bude još impresivnija "cybertruck" je tokom trke vukao drugi 911 u prikolici!

Sudeći po snimku "cybertruck" je, uprkos dodatnom teretu, uspeo da pobedi.

Prema podacima koji se pojavljuju na kraju videa, trka je bila duga 400 metara i trajala je manje od 11 sekundi, a "cybertruck" je od 0 do 100 km/h stigao za svega 2,6 sekundi!

Ilon Mask je prilikom ceremonije isporuke u Teksasu rekao da je "cybertruck" brži od sportskog automobila, a ovim snimkom je, očigledno, hteo da potkrepi tu tvrdnju.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track