SEĆATE LI SE FRONTERE? Legenda devedesetih se vraća u novom ruhu, "opel" se odlučio za stari naziv, ali je sve ostalo DRUGAČIJE
Foto: Stellantis

nova era

SEĆATE LI SE FRONTERE? Legenda devedesetih se vraća u novom ruhu, "opel" se odlučio za stari naziv, ali je sve ostalo DRUGAČIJE

Auto -

Na bazi "isuzua MU" nastao je terenac "opel frontera" koji je stekao gotovo kultni status među ljubiteljima te vrste vozila tokom devedesetih godina prošlog veka, zahvaljujući pre svega svojim terenskim sposobnostima.

Sada je "opel" najavio povratak imena "frontera", odnosno modela koji će ove godine biti predstavljen. Nemački proizvođač navodi da će to biti SUV koji će već na početku prodaje biti dostupan i sa električnim pogonom.

"Opel frontera" će imati dosta prostora u kabini, što bi trebalo da privuče kupce koji traže kompaktno porodično vozilo. Pored električnih verzija, očekuju se i benzinci, kao i plug-in hibridi.

Opel Frontera A (1991–1998)
Opel Frontera A (1991–1998)foto: Stellantis

Postavlja se pitanje kom segmentu će nova "forntera" pripadati? S obzirom na to da "opel" ove godine lansira i naslednika kompaktnog SUV-a "grandland", pojedini mediji nagađaju da će "frontera" biti produžena verzija tog vozila. Nešto slično radi i sestrinski brend "peugeot" sa modelima 3008 i 5008. S druge strane, spekuliše se da je nova "frontera" naslednik aktuelnog modela "crossland".

U svakom slučaju, možete da zaboravite na nekadašnju "fronteru" sa klasičnom čeličnom šasijom koja je nosila karoseriju sa motorom. Novi model će biti porodični SUV sa samonosećom karoserijom, koji će takođe imati brojne funkcionalnosti, samo nešto drugačiju strukturu.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track