NOVI BUGATI ĆE IMATI V16 MOTOR: Slavni proizvođač želi da "zaprepasti ceo svet", sprema se hibridno čudo, a evo kada je premijera
Foto: Printscreen YouTube @bugatti

automobilski vrhunac

NOVI BUGATI ĆE IMATI V16 MOTOR: Slavni proizvođač želi da "zaprepasti ceo svet", sprema se hibridno čudo, a evo kada je premijera

Auto -

Novi superautomobil iz "bugatija" stiže u junu i pokretaće ga V16 hibridni pogonski sistem, zvanično je potvrđeno uz kraći video prilog.

- Sa svakom generacijom svog hipersportskog automobila, "bugati" je pomerao merila dizajna, inženjeringa, performansi i izrade na novi nivo. I ove godine, osam godina od kada je "chiron" predstavljen, "bugati" pokazuje svetu prvu stranicu najnovijeg poglavlja u svojoj bogatoj istoriji.

U junu, moderna linija "bugatija" će pozdraviti svoju najnoviju evoluciju, novi automobilski vrhunac sa V16 hibridnim pogonom u srcu - kaže se u saopštenju ove slavne marke.

Bugatti, Bugati
foto: Printscreen YouTube @bugatti

Prethodno je izvršni direktor Mate Rimac rekao da ćemo biti "zaprepašćeni" novim modelom. On je dalje pomenuo da će novi model dobiti nikada ranije viđene karakteristike i "znatno elektrifikovan" pogonski sklop baziran na "veoma atraktivnom motoru sa unutrašnjim sagorevanjem".

Bivši direktor dizajna "bugatija", Ahim Anšhajt, rekao je prošle godine da će automobil biti "još neverovatniji" od "mistrala".

- Biće neverovatan, proporcionalno, tehnološki, u smislu inovacija, u smislu neočekivanosti - rekao je Anšhajt.

"Bugati" radi na dizajnu novog automobila od 2021. godine. Treba napomenuti da će predstojeći hibridni hiperautomobil biti poslednje vozilo koje je potpisao Anšhajt koji se penzionisao 2023. nakon skoro dve decenije na čelu "bugati" dizajna.

Iako je svetska premijera za samo nekoliko meseci, isporuke kupcima neće početi do 2026. godine. Francuska marka naime ima pune ruke posla završavajući proizvodnju modela "mistral" i "bolide", koji su ograničeni na 99 odnosno 40 jedinica.

(Kurir.rs/ Autoblog)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track