Kinez napravio auto koji ide na vetar!

Ide i bez vode

Kinez napravio auto koji ide na vetar!

Auto -
Farmer i pronalazač Teng Ženpig napravio auto dugačak tri metra koji za pogon koristi struju i vetar

Kineski farmer i pronalazač Teng Ženpig (55) napravio je automobil čiji pogon se sastoji iz kombinacije struje i vetra! Samo tri meseca trebalo mu je da napravi svoje specijalno vozilo dugačko tri metra i visoko jedan metar.

Automobil iz mesta kreće crpeći snagu struje iz baterija. Kada dostigne brzinu od 65 kilometara na sat počinje da se okreće ventilator na nosu vozila koji generiše struju i puni baterije. Pored toga na zadnjem decu ugrađena su dva solarna krila koji pune baterije energijom. Dok jedan deo baterija služi za pokretanje vozila, ostali delovi akumulatora se pune. Kada se nagazi, automobil postiže zavidnu maksimalnu brzinu od 140 km/h!

Tang se od malena interesovao za elektroniku. Pre čak 30 godina dobio je ideju da napravi svoj elektromobil. Svoju zamisao počeo je da ispunjava tek pre tri meseca. Auto je završio za samo tri meseca. Potrošio je samo 1.600 dolara (oko 1.000 evra), ali se nada da će ga izum napraviti milionerom. Ipak, naglašava da novac nije bio motiv.- Hoću da pomognem društvu. Želim da vidim ljude koji ga voze i da budem od koristi ljudima - kaže ovaj pronalazač.

http://www.youtube.com/watch?v=nQGvXx4rfUY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track