Najnovije vesti

Lopovi vole reno tvigo i smart fortu

Omiljeni

Lopovi vole reno tvigo i smart fortu

Auto
16:36h
Slabo otporni na obijanje i pristupačni u urbanim sredinama, ovi automobili su idealna meta lopova koji ih kasnije uglavnom preprodaju u delovima

PARIZ - Reno Tvingo i Smart Fortu dva su najkradenija modela automobila u Francuskoj, prema najnovijem istraživanju magazina Auto Plus.

Studija je rađena na osnovu podataka 15 osiguravajućih kompanija, koje pokrivaju park od 20 miliona vozila, prenosi dnevnik Parizijen.

Slabo otporni na obijanje i pristupačni u urbanim sredinama, ovi automobili su idealna meta lopova koji ih kasnije uglavnom preprodaju u delovima. Ispostavilo se čak da su lopovi vešti i u neutralizovanju elektronskog sistema zaštite kod ovih modela, navodi list.

Upravo ranjivost elektronike i visoka tržišna vrednost ovih modela ističu se kao glavni razlozi zbog kojih su ti automobili u fokusu pažnje kriminalaca.

Posle Reno Tvinga i Smarta, na listi najkradenijih automobila slede BMV X6, Mini Kantrimen, BMV Serija 1, Reno Megan 2, BMW X5, Sitroen C8, Sitroen DS3 i Folksvagen Široko.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...