Ovo je novi ferari F70

Naslednik Enca

Ovo je novi ferari F70

Auto -
Novi F70 debitovaće u Ženevi za mesec dana, ali jedan bogataš ga je uslikao na privatnoj ekskluzivnoj prezentaciji

Klub tri sekunde!Dizajneri su danas potpuno poludeli, ali „Ferari“ mora da bude još luđi! Naslednik „enca“ treba da postane ikona od prvog dana. To je F70, koji se još vodi pod radnim nazivom F150. Premijerno će biti prikazan za mesec dana na Salonu automobila u Ženevi, ali prošle nedelje dovezen je na ekskluzivnu privatnu prezentaciju.

Srećom, jedan budžovan slikao je „na kvarno“ novi „ferari“ i postavio sliku na Fejsbuk. U roku od nekoliko sati video ga je ceo svet. Novi F70 izgleda kao bolid Formule 1 na koji je nakačena karoserija. Nakićen je brojnim ukrasima, pre svega petokrakim felnama sa žutim šrafom. Agregat je, naravno, postavljen centralno i hrani se vazduhom iz ogromnih bočnih usisnika. Nad crvenom karoserijom je crna kupola sa rešetkama na vrhu kako bi se videlo remek-delo sa 12 cilindara.

Naslednik „enca“ ima V12 koji proizvodi 800 konjskih snaga. Tu je i KERS sistem koji će generisati dodatnih 150 KS. To će omogućiti ubrzanje do stotke za tri sekunde, što je samo pola sekunde sporije od F1 bolida. Maksimalna brzina je 370 km/h.

Prema procenama, F70 će biti težak 1.280 kilograma. Mala težina postignuta je upotrebom karbona od koga je izgrađena šasija. Procenjuje se da će proći stazu Nirburgring nordšlafe za manje od sedam minuta.

Cena još nije objavljena, ali taj faktor je potpuno nebitan pošto će se na isporuku čekati mesecima.

(M. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track