Meklarenov PR: Računamo na Srbiju!

Fridrih Zomer za Kurir

Meklarenov PR: Računamo na Srbiju!

Auto -
Velika nam je čast što smo u vašoj zemlji. „Meklaren“ ima najbolje automobile na svetu, a jeftiniji smo od konkurencije

Zver pod kontrolom!„Meklaren“ ima najbolje automobile na svetu. F1 tehnologija, uz najnižu cenu među superautomobilima, čini paket za uživanje bez premca, poručuje u razgovoru za Kurir Fridrih Zomer, PR kompanije „Denzel sportskar Vijena“, zastupnika „Meklarena“ za srednju i istočnu Evropu.- Velika nam je čast što smo počeli da radimo u Srbiji. Tokom Sajma automobila obavili smo nekoliko razgovora s potencijalnim kupcima i očekujemo realizaciju planova - otkriva Zomer. - Uvek kad dolazim u vašu zemlju, u avionu srećem brojne poslovne ljude. To mi govori da biznismeni iz Evrope Srbiju vide kao ozbiljno poslovno tržište. Često sam u Beogradu, to je moderan i dinamičan grad. Bavimo se moto-sportom već 50 godina i pravo je zadovoljstvo što „Meklarenov“ proizvodni program raste iz godine u godinu - kaže Zomer.„Meklaren 12C spajder“ premijerno je prikazan na Salonu automobila, na štandu „SAT medija grupe“. Odsad svi „meklareni“ mogu zvanično da se kupe u Srbiji. Model 12C ima ultralaku monokok šasiju nazvanu monosel. Centralno je ugrađen 3,8 V8 monstrum agregat, koji oslobađa 625 konjskih snaga. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača, a brzine mogu da se menjaju i klackalicama na volanu. Lansiranje do stotke traje 3,1 sekundu (sa pneumaticima „pireli P ziro korsa“), što je rezultat identičan onom koji postiže kupe. Fabrički troši 11,7 litara na 100 km u kombinovanom ciklusu, a maksimalna brzina je 329 km/h!Fantastično ubrzanje postiže se zahvaljujući činjenici da je 12C težak senzacionalnih 1.376 kg. Naime, monosel šasija izlivena je iz jednog dela, kao u Formuli 1, i teška je samo 75 kg. To donosi prednost u masi, snazi i torzionoj čvrstini, što zajedno unapređuje okretnost, udobnost i performanse. Čvrsti sklopivi krov spušta se za samo 17 sekundi, pri brzini do 30 km/h.

Fridrih Zomer, predstavnik Meklarena za region
Fridrih Zomer, predstavnik Meklarena za region

Meklaren MP4-12C spajderMotor: V8 tvin-turboZapremina: 3.799 ccmaluminijumski blokSnaga: 625 KS, 7.500 o/min.Snaga po masi: 459 KS po toniDužina: 4.509 mmŠirina: 2.093 mmVisina: 1.203 mmMomenat: 600 Nm, Masa: 1.376 kgGume: „pireli P ziro“ 235/35 R19 - 305/30 R20Ubrzanje 0-100 km/h: 3,1 sUbrzanje 0-200 km/h: 9,0 sKočenje 200-0 km/h: 124 mKočenje: 0-100 km/h: 30,7 mCena: 330.000 evra

Aktivno zadnje kriloModel 12C opremljen je sistemom „Meklaren erbrejk“ iz Formule 1. Naime, aktivno zadnje krilo povećava ugao, čime se poboljšava vazdušni pritisak i povećava efikasnost kočenja i stabilnost u krivinama.

Može i po sneguCentralni faktor stabilnosti je proaktivna šasija, koja omogućava mirnu i udobnu gradsku vožnju, ali u milisekundi ogibljenje u krivini postaje kruto. Automobil ima tri „moda“: „normal“, „sport“ i „trek“. Takođe, na raspolaganju je dugme „vinter“, što znači da može da se vozi po snežnim uslovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track