DEFINICIJA STILA: Sitroen DS vajld rubis

Prvi DS suv posle Kine dolazi u Evropu

DEFINICIJA STILA: Sitroen DS vajld rubis

Auto -
Novim modelom Francuzi „napadaju“ luksuzni SUV segment u kom vladaju Nemci

Avangarda na francuski način. Koncept „Sitroenovog“ ekskluzivnog terenca „DS vajld rubis“ izazvao je oduševljenje kad je u aprilu ove godine predstavljen na Salonu automobila u Šangaju. Istovremeno, poklonike ove marke u Evropi razočarala je odluka francuskog proizvođača da novi SUV bude dostupan samo na kineskom tržištu.Čelnici „Sitroena“ su u međuvremenu dobro razmislili i najavili da će atraktivni DS SUV doći i na Stari kontinent ukoliko prodajni rezultati u Kini budu zadovoljavajući. Novi model će najverovatnije nositi oznaku DSX7 i biće izrađen na platformi postojećeg DS5. Premijera serijskog modela očekuje se na Salonu automobila u Bejdžingu naredne godine.Koncept „DS vajld rubis“ (divlji rubin) odlikuje prefinjeni dizajn, koji malo koga ostavlja ravnodušnim. Impresivno „izvajana“ karoserija krvavocrvene, rubin boje, koja menja nijanse u zavisnosti od intenziteta svetlosti, na najbolji način prati dizajnerski pravac karakterističan za „Sitroenove“ DS modele. Vozilo krase ekskluzivni točkovi od 21 inča, ful LED prednja i zadnja svetla, kao i originalna prednja maska preuzeta s koncepta luksuzne limuzine „numero 9“.

KONCEPT DS VAJLD RUBIS- Dužina: 4.700 mm- Širina: 1.950 mm- Visina: 1.590 mm- Međuo. rastojanje: 2.900 mm- Benzinski motor: 1,6 THP, 225 KS- Elektromotor: 70 KS- Ukupna snaga: 295 KS

Snažan i ekološkiPrema najavama, novi DS SUV pokretaće THP benzinac od 1,6 litara i fantastičnih 225 konjskih snaga, koji je u svom segmentu proglašen za motor godine. Biće uparen s elekromotorom od 70 KS na zadnjoj osovini, pa će ukupno imati čak 295 „konja“. Zahvaljujući moćnim litijum-jonskim baterijama, iz „Sitroena“ tvrde da će samo na struju DS SUV moći da pređe 50 kilometara, a emisija CO2 biće svega 43g/km.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track