ŽENE MORAJU DA PRESTANU DA VERUJU U OVE LAŽI: 5 neistina o VEŠTAČKOJ OPLODNJI
Foto: Profimedia

SAVET

ŽENE MORAJU DA PRESTANU DA VERUJU U OVE LAŽI: 5 neistina o VEŠTAČKOJ OPLODNJI

Život -

Svakodnevno se otvaraju nove klinike za veštačku oplodnju i tehnologija u ovoj oblasti stalno napreduje, pa je ova metoda dostupna sve većem broju žena koje se bore da se ostvare kao majke.

foto: Profimedia

Veliki je broj dezinformacija koje se vezuju za ovaj metod oplodnje, pa mnoge žene žive u strahu i zbog toga se ne odlučuju na ovaj korak. Ipak, neki mitovi vezani za veštačku oplodnju su tačni i morate ih imati na umu kada se otisnete na ovaj put ka potomstvu.

Dobijaćete injekcije svakodnevno

Ovo je bila do skoro istina. Centar za oplodnju u Njujorku upravo je lansirao metodu za veštačku oplodnju bez upotrebe igli uz garancije da uspešnost metode nije ugrožena. Ovaj metod koristi urin i pljuvačku za hormonske testove i oralne lekove i sprejeve za nos koji stimulišu rad jajnika.

foto: Profimedia

Morate da imate mnogo vitalnih jajnih ćelija da biste bili adekvatan kandidat

Veštačka oplodnja zavisi od godina, a oživljavanje jajnika može da pomogne ženama koje su rano prestale sa ovulacijama ili su u menopauzi da ostanu u drugom stanju.

Morate da zamrznete embrione pre nego ih usadite u vašu matericu

Ova metoda je sigurnija za žene koje imaju policistične jajnike, dok je za druge žene efektivna kao i implementacija svežeg embriona. Nema značajne razlike između upotrebe zamrznutog i svežeg embriona. Implementacija svežeg je 30 odsto skuplja nego kod zamrznutog embriona.

foto: Profimedia

Nećete moći da priuštite veštačku oplodnju

Ne poričemo da ova metoda nije skupa, ali postoje mnoge druge procedure koje su jeftinije, a podsećaju na veštačku oplodnju.

Sigurno ćete ostati u drugom stanju

Najgora istina vezana za veštačku oplodnju je da uprkos novim tehnologijama, ne postoji garancija da ćete biti sigurno trudni nakon intervencije, piše PopSugar.

foto: Profimedia

U zavisnosti od faktora, ova metoda je uspešna u 41 do 43 odsto slučajeva ako se izvodi kod osoba ispod 35 godina starosti i 33 do 36 odsto uspeha ako osoba ima 35 do 37 godina. Uspešnost opada s godinama, kako kvalitet jajnih ćelija opada posle 35. godine života

foto: Profimedia

Malo je toga što pacijentkinja može da uradi kako bi doprinela ispešnosti ovakve oplodnje. Lekari ukazuju na to da je najvažnije da osoba ostane smirena, opuštena i da se ne stresira. Savetuje se i da se izbegava pušenje, alkohol i da se obrati pažnja na opšte zdravlje i navike.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track