OMILJENA SALATA U SRBIJI MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Nećete verovati koja hrana sprečava rak prostate!
Foto: Profimedia

Ovo svaki muškarac HITNO mora da uradi

OMILJENA SALATA U SRBIJI MOŽE DA VAM SPASE ŽIVOT: Nećete verovati koja hrana sprečava rak prostate!

Život -

Stariji muškarci prekomerne težine i sa genetskom predispozicijom najviše su ugroženi od karcinoma prostate, a evo koja hrana može da spreči ovu opasku bolest, piđše Lepa & Srećna.

U Srbiji je zabeleženo da sve više muškaraca pati od oboljenja prostate, a regulisanjem ishrane i životnih navika možete učiniti mnogo u prevenciji ove bolesti. Istraživanja pokazuju da redovno konzumiranje paradajza može da spreči razvoj i rast tumora u predelu prostate. Ovo crveno voće sadrži bogati antioksidant likopen koji sprečava pojavu malignih ćelija i uspoprava njihovo širenje.

Stručnjaci ističu da se kuvanjem paradajza pojačava dozu likopena, a preporučuje se da jedete oko 10 paradajza nedeljno. Istraživanja dokazuju da muškarci koji često jedu paradajz smanjuju rizik od karcinoma prostate za 18 odsto. Međutim, konzumiranje paradajza nije dovoljno za prevenciju, već treba da idete na redovne preglede i regulišete ishranu. Naučna istraživanja dokazuju da, pored paradajza, treba redovno konzumirati mlečne proizvode zbog kalcijuma, kao i hranu koja sadrži selen (brazilski orah, riba, žitarice, beli luk).

PROČITAJTE JOŠ:

AKO NAM NEDOSTAJE OVAJ VITAMIN, BOLEST NAPADA TELO

TIHI UBICA! OVI SIMPTOMI UKAZUJU DA VAM JE JETRA UVEĆANA

AKO IMATE OVO NA OKU HITNO IDITE KOD LEKARA

(Kurir.rs / Lepa & Srećna / Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track