AKO SE BUDITE SA ZNOJEM NA LICU, HITNO KOD LEKARA: Evo na koju bolest ukazuje često znojenje!
Foto: Shutterstock

Niko nije slutio na ovo opasno stanje

AKO SE BUDITE SA ZNOJEM NA LICU, HITNO KOD LEKARA: Evo na koju bolest ukazuje često znojenje!

Život -

Pojačano znojenje tokom vrućina ili fizičkog rada je normalan proces, ali ako se ovo stanje javlja čak i kad mirujete , onda hitno treba da uradite analize kod lekara, piše Lepa & Srećna.

Istraživanja dokazuju da se pojačano znojenje često javlja kod osoba koja boluju od dijabetesa tipa 2 i uzimaju insulin. Međutim, stručnjaci ističu da se znojenje pojačava i kada nivo šećera u krvi značajno opadne (hipoglikemija). Takođe, ako se pored znojenja javljaju i osećaj gladi, suva usta i srce ubrzano i jako kuca, onda je moguće da patite od niskog šećera u krvi. Hipoglikemija se ispoljava i tokom spavanja, na primer, ako se budite tokom noći zbog glavobolja, umorni ste i kada se probudite uvek ste znojavi.

Pojačano znojenje može da ukazuuje i na još neka opasna stanja, kao što su problemi sa nervnim sistemom, srčani udar, određeni tipovi karcinoma, opasne infekcije i anksioznost. Ako se često budite mokri od znoja ili se pojačano znojite, čak i kada nije toplo vreme, onda obavezno idite kod lekara kako biste znali da li postoji rizik od neke bolesti.

PROČITAJTE JOŠ:

U SRBIJI VOLE DA GA JEDU, A NE ZNAJU DA ŠTITI TELO OD KANCERA

6 SUPER TRIKOVA ZA BRZO I LAKO MRŠAVLJENJE:

AKO PIJETE ANTIBIOTIKE, OVO BI TREBALO DA ZNATE

(Kurir.rs / Lepa & Srećna / Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja