OTKRIVENA TAJNA AMERIČKE VOJSKE KOJA ĆE ODUŠEVITI SRBE: Kako se pravilno pije kafa i sprečava umor
Foto: Shutterstock

Neverovatno otkriće

OTKRIVENA TAJNA AMERIČKE VOJSKE KOJA ĆE ODUŠEVITI SRBE: Kako se pravilno pije kafa i sprečava umor

Život -

U Srbiji je kafa jedno od omiljenih pića, a ovaj recept američke vojske otkriće kako da pijete kafu i brzo se rešite umora i pospanosti, piše Lepa & Srećna.

Koliko ste puta popili kafu, a nije vas razbudila ili pružila energiju? To znači da je niste popili u pravo vreme i u pravoj količini! Američki vojnici kako bi ostalui budni, fokusirani i izbagli umor imaju odličan recept za ispijanja kafe. Ako se niste dovoljno naspavali, popijte dve veće šolje kafe od po 200 ml, odnosno unesite dve doze od 200 mg kofeina. Jednu veću šolju kafe popijte kad ustanete, a drugu nakon četiri sata. Ako radite tokom noći, onda na početku smene popijte jednu veću šolju kafe od 200 ml.

Stručnjaci ističu da produktivnost i fokusiranost čoveka na poslu može da se poveća za 40 odsto nakon unosa kofeina, ali doze i vreme ispijanja se manje sa životnim navikama, vremenom spavanja i početka radnog vremena. Na primer, osoba koja je spavala samo 5 sati i ustaje u 6 ujutru, svoju prvu kafu treba da popije u 7 sati ujutru, a drugu za dva sata, odnosno u 9 ujutru. Koliko god nam kafa daje energiju i pomaže da smanjimo pospanost, svako preterivanje u kofeinu razara zdravlje, zato se potrudite da nedostatak energije prvenstveno nadoknadite spavanjem, a u ispijanju kafe budite umereni.

PROČITAJTE JOŠ.

OVO RADI VEĆINA SRBA, A NE ZNAJU DA RAZARA ORGANIZAM

AKO SE BUDITE SA ZNOJEM NA LICU, HITNO KOD LEKARA

KAKO DA SE REŠITE JAKE GLAVOBOLJE BEZ LEKOVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track