icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

ŠTA TREBA DA DORUČKUJETE, RUČATE I VEČERATE AKO IMATE VISOK ŠEĆER: Ova hrana može da vam spasi život
Foto: Shutterstock

Pobedite opaku bolest

ŠTA TREBA DA DORUČKUJETE, RUČATE I VEČERATE AKO IMATE VISOK ŠEĆER: Ova hrana može da vam spasi život

Doktor

Šećeraši treba posebno da paze kako se hrane, a evo koja hrana sprečava visok šećer u krvi, piše Lepa & Srećna.

Dijabetičari obavezno moraju da imaju tri obroka i dve užine, jer svako preskakanje jela može biti rizično. Kada ne jedemo, jetra oslobađa glukozu, zato je doručak neophodan obrok kako biste sprečili skok šećera u krvi. Stručnjaci preporučuju da za doručak pojedete parče tosta od žitarica od celog zrna sa kikiriki puterom i jednu manju bananu. Možete pojesti i žitarice sa mlekom ili jaja sa pečurkama i paprikom, a za užinu jednu pomorandžu.

 

Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom ili da pojedete sendvič sa nemasnim mesom, poput grilovane ćuretine ili piletine sa dodatkom od povrća. Takođe, dobar ručak za šećeraše je tuna, integralna pasta ili supa. Za večeru možete da pojedete malo pečene piletine sa kuvanim graškom, lazanje od povrća ili salatu od zelenog povrća sa piletinom. Važno je znati da dijebetičari ne smeju da unesu više od 60 grama ugljenih hidrata po obroku. Pre nego što napravite svoj jelovnik, obavezno se konsultujte sa lakarom koji će vam u proceni rezultata preporučiti najbolji način ishrane.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA HORMONSKI DISBALANS

 

OVU HRANU JEDETE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA STVARA KAMEN U BUBREGU

 

AKO JEDETE OVAKO SPREMLJEN KROMPIR, BRZO ĆETE SMRŠATI

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.