SIMPTOMI SU JAČI KAD JE VRUĆINA: Poslušajte 5 saveta nemačkih doktora i rešićete se GLAVOBOLJE!
Foto: Profimedia

TREBA ZNATI

SIMPTOMI SU JAČI KAD JE VRUĆINA: Poslušajte 5 saveta nemačkih doktora i rešićete se GLAVOBOLJE!

Život -

Temperature u našoj zemlji poslednjih dana su izuzetno visoke, a mnogim ljudima vrućina i puno sunčeve svetlosti može biti recept za glavobolju.

Nemački institut za glavobolje na svojoj internet platformi posvećenoj pružanju informacija o tom problemu objavio je pet saveta kako ih sprečiti.

Nosite sunčane naočare

Jaka sunčeva svetlost nadražuje moždane ćelije. To može prouzrokovati glavobolje, ali i biti okidač za migrene. Zato se po jakom suncu preporučuje nošenje sunčanih naočara, ali i kapa i šešira.

Voda i slane grickalice spasavaju

Kada se znojimo, naše telo gubi tečnost i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje krvni pritisak, izazivajući tako glavobolje kod nekih ljudi. Zato je važno unositi dovoljnu količinu vode, ali i grickati slane užine, poput štapića, jer nadoknađuju potrošene minerale.

Aklimatizovanje je važno

Velika temperaturna i razlika između spoljašnje temperature i zatvorenog klimatizovanog prostora potencijalni je okidač za glavobolje. Oni koji su im skloni treba da povedu računa da razlika u temperaturi između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora ne bude veća od pet stepeni.

foto: Profimedia

Manje parfema i mirisnih losiona

Mirise bolje osetimo kada je vruće, zato će ljudi koji pate od migrena dodatno biti osetljivi na to. Imajte to na umu i zaboravite na jake parfeme i parfimisane losione jer od njih i druge može da zaboli glava.

Sporije ispijajte hladne napitke

Hladna hrana i napici u vašim ustima mogu biti zaslužni za takozvano smrzavanje mozga i izazvati glavobolju. Zato bi ove ledene proizvode trebalo konzumirati sporije.

(Kurir.rs, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track