AKO IMATE OVAKAV OBLIK TELA, PRETI VAM OPASNA BOLEST: Kako telo otkriva da vam je zdravlje ugroženo
Foto: Shutterstock

Šokiraće vas ovo otkriće

AKO IMATE OVAKAV OBLIK TELA, PRETI VAM OPASNA BOLEST: Kako telo otkriva da vam je zdravlje ugroženo

Život -

Telesna težina, način života i ishrane najviše utiču na zdravlje celog organizma, ali stručnjaci otkrivaju da jedan oblik tela može da ukazuje na opasno oboljenje, piše Lepa & srećna.

Dijabetes tipa 2 nastaje kada pankreas ne stvara dovoljno insulina ili telo ne reaguje na insulin. Sve više ljudi širom sveta obolelo je od dijabetesa, a simptomi koji ukazuju na ovu bolest su: zamagljen vid, konstantan umor, naglo gubljenje težine i češća potreba za odlazak u toalet. Otkriveno je da jedan oblik tela ukazuje da postoji rizik od povišenog šećera - oblik jabuke.

Istraživanja pokazuju da osobe sa figurom u obliku jabuke (široka ramena i naslage u predelu stomaka i struka) imaju veći rizik da obole od dijabetesa u odnosu na osobe koje su građene u obliku kruške (širi kukovi u odnosu na stomak i struk). Osobe koje su gojazne imaju najveći rizik od ove bolesti, naročito oni sa masnim naslagama u predelu stomaka i struka. Istraživanja pokazuju da su osobe sa telom u obliku jabuke podložne i kardiovaskularnim oboljenjima. Ukoliko imate ovakav oblik tela, potražite savete stručnih lica i promenite životne navike.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOKANTNO OTKRIĆE! SODA BIKARBONA LEČI OPASNE BOLESTI

AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO POVRĆE TREBA DA JEDETE

POGLEDAJTE NAJLEPŠE PATIKE ZA JESEN 2018. GODINE

Kuir.rs/Lepa & srećna/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track