OVO MESO OBARA VISOK PRITISAK: Kako da uživate u hrani i pobedite hipertenziju
Foto: Shutterstock

REGULIŠITE PRITISAK

OVO MESO OBARA VISOK PRITISAK: Kako da uživate u hrani i pobedite hipertenziju

Život -

Visok krvni pritisak može da ima ozbiljne zdravstvene komplikacije ako ga ne lečite, piše Lepa & Srećna.

Srčani napad i moždani udar najteže su komplikacije hipertenzije koja često bude neprimećena sve dok ne izazove veoma ozbiljne tegobe. Jedan od načina da sprečite skok pritiska ili da kontrolišete hipertenziju ako je već imate jeste da uvedete zdravu, uravnoteženu ishranu u svoj životni stil.

Da li to znači da morate da se odreknete mesa? Svakako, ne! Međutim, treba da izbegavate crvena mesa, što uključuje svinjetinu, govedinu i jagnjetinu, kao i mesne prerađevine - šunku, slaninu i kobasice. Naime, ove namirnice pune su zasićenih masti i soli, podižu holesterol a time povećavaju i rizik od infarkta i šloga.

Na jelovniku mogu da budu zastupljena posna mesa - ćuretina i piletina, a što češće treba da jedete i ribu.

Gastronomski užitak nije time izbrisan - i sarma se može saviti sa mlevenom piletinom, a ćureće šnicle odlična su zamena za masne svinjske krmenadle. Jedino, vodite računa da ne preterate sa soljenjem jela.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠAKA OVIH SEMENKI BRZO OBARA VISOK PRITISAK OVAJ SIMPTOM NE SMETE DA IGNORIŠETE: ovako se prepoznaje MALIGNA hipertenzija OVE DVE JEFTINE STVARI REGULIŠU VISOK PRITISAK: evo kako da snizite krvni pritisak bez lekova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track