STRAVIČNA ISPOVEST ŽENE KOJA JE PREŽIVELA HOROR U KBC: Bila sam sama u sobi kad sam rodila mrtvu bebu, a onda su došli lekari i odveli me... SLOMILI SU ME!
Foto: Profimedia

STRAHOTA

STRAVIČNA ISPOVEST ŽENE KOJA JE PREŽIVELA HOROR U KBC: Bila sam sama u sobi kad sam rodila mrtvu bebu, a onda su došli lekari i odveli me... SLOMILI SU ME!

Život -

Predstavnica MOSTA Ivana Ninčević Lesandrić u svom emotivnom govoru o hororu koji je preživela u Hitnoj kada je imala spontani i da su se prema njoj ponašali kao da u vreme 15. veka i kiretažu joj radili bez anestezije, podstaklo je mnoge žene da napišu svoje strašne ispovesti.

Slićno stravično iskustvi jedne žene dogodilo se u KBC Split, a strašnu priču koju je proživela prenosimo u celosti.

"U petom mesecu trudnoće mojoj curici je stalo srce. Na pregledu na hitnoj ginekološkinja se iščuđivala mom plakanju i govorila ‘a šta biste vi’ tonom kao da pregovaramo kupovinu kupusa na pazaru i vikala da se smirim na stolu da točno izmeri veličinu bebe u materici. Nakon tog šoka što su mi rekli da je bebi srce stalo, čekala sam od 10 ujutro do 8 naveče primanje gela za trudove.

foto: Profimedia

Nalaz krvi je bio popodne gotov, ali mene niko nije posetio dok se nije izmenila treća smena. Tad me je doktor, pod pričom da moramo opet utvrdimo smrt, odveo na prijemni deo i demonstrirao studentima kako da ustanove smrt bebe. A niko me nije ni pitao ni upozorio. Tad je otišao sa mnom u posebnu ordinaciju i dao gel za trudove. Napokon kad su mi dali gel, izazvani su mi trudovi, ostavili su me samu u sobi. Doktor me nije nijednom posetio ni upozorio što me čeka.

Sama sam se porodila u sobi 5-6 sati posle delovanja gela. Rekli su, budući da je bila mala beba, procenili su da niko ne treba da bude uz mene. Koliko god taj deo bilo jezivo prepričavati, iskreno mi je bilo prijatnije roditi bebu sama nego kraj drugih žena u boksu koje rađaju zdrave bebe. Kad se sve završilo, stajala sam tako sama s bebom u svojoj sobi na krevetu, zatim su me odveli u boks na kiretažu, naravno na živo. Uz sve to, isti dan kad sam saznala da moja curica nije više živa, kad sam shvatila da se poslednje tri nedelje gestacije nije razvijala (naknadno smo saznali da je zbog zapetljane pupčane vrpce došlo do upale i stao celokupni rast i razvoj), kad su me demonstrirali studentima, sama sam prošla porođaj (napominjem taj deo mi je bio najmanje traumatičan), za kraj svega dočekala me kiretaža na živo uz vikanje da "smirim guzicu".

U jednom momentu, što od tuge što od boli, ja sam jednostavno misaono bila na drugom meestu. Ponašanje doktora u KBC Slit je sramotno za njihovo zvanje. Nijedna žena ne zaslužuje takvo ponižavanje i maltretiranje, a kamoli žene koje prolaze najbolnije psihičko iskustvo. Sram ih ima biti, da mi moramo potplaćivati, tražiti i zvati okolo tko ima vezu s doktorima i sestrama na ginekologiji, nositi bajadere i boce vina. Sram ih ima biti što nisu humani. Ja sam menjala kasnije svog ginekologa, ne jer sam bila nezadovoljna nego jer sam dobila vezu da me prati ginekolog koji radi u bolnici, ali i privatno. Dakle, plaćaj privatno preglede i imaćes adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Tužno da ne može bit tužnije. Ja bih i platila ako treba tu anesteziju, al’ ko može čoveka naučiti da bude čovek", napisala je čitateljka u svojoj ispovesti koja je šokirala region.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Jutarnji.hr/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja