NJOJ CELI SVET SLEPO VERUJE I BOG JE ZA LEČENJE BUBULJICA I AKNI: Sandra je dala kompletno  uputstvo kako da vam koža bude čista (VIDEO NIJE ZA ONE SA OSETLJIVIM ŽELUCEM)
Foto: Profimedia

SAVETI

NJOJ CELI SVET SLEPO VERUJE I BOG JE ZA LEČENJE BUBULJICA I AKNI: Sandra je dala kompletno uputstvo kako da vam koža bude čista (VIDEO NIJE ZA ONE SA OSETLJIVIM ŽELUCEM)

Život -

Sandra Li je jedan od najpoznatijih svetskih dermatologa, a slavu i popularnost duguje ogromnom uticaju koji ima na društvenim mrežama gde svakodnevno kači snimke na kojima cedi bubuljice, akne, mitesere i ciste svojim pacijentima.

Njeni videi nisu za one sa osetljivim želucem.

Ova doktorka otkrila je i da postoje tri vrste bubuljica - miteseri su začepljene pore koje možete da iscedite bez brige da će to osatviti posledice na koži, a isti je slučaj i sa izbačenim, crvenim bubuljicama sa gnojnim, belim vrhom. Ipak, treći tip - ciste, koje su vrlo bolne, samo stručnjaci smeju da cede, tako da tada morate da potražite lekarsku pomoć.

"Kad ustanovite koju vrstu bubuljice imate, operite ruke i lice sredstvom za čišćenje lica i toplom vodom. Na lice stavite čistu krpicu namočenu u toplu vodu kako bi se pore otvorile, a moguće je da će beličaste bubuljice nakon toga pući same od sebe", kaže Sandra Li, i dodaje da treba prestati sa ceđenjem ako vidite da kreće krv iz bubuljice.

"Jednom kada se nečistoće i bakterije očiste, na lice treba odmah da stavite drugu čistu krpicu koju ste potopili u hladnoj vodi kako bi se smanjilo crvenilo i otok. Zatim očistite lice alkoholom ili proizvodom koji sadrži salicilnu kiselinu", savetuje ova doktorka.

Ona je poručila i da su bubuljice kod odraslih najčešće posledica hormonskog disbalansa, ili genetike, a da uzroci mogu da budu i stres ili određena vrsta ishrane.

Kurir.rs/Žena/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track