SIPAJTE OVO U LIMUNADU I POBEDITE DEPRESIJU! Osvežavajući napitak sa zlatnim dodatkom skinuo ANTIDEPRESIVE SA TRONA!
Foto: profimedia

NEVEROVATNO

SIPAJTE OVO U LIMUNADU I POBEDITE DEPRESIJU! Osvežavajući napitak sa zlatnim dodatkom skinuo ANTIDEPRESIVE SA TRONA!

Život -

Iako mnogi automatski posežu za antidepresivima, limunada sa kurkumom, kažu, deluje mnogo efikasnije kada je depresija u pitanju, posebno zato što se ispijanjem ovog napitka uklanja mogućnost proživljavanja strašnih nuspojava poput teškog disanja, suicidnih misli ili krvarenja u želucu.

Kurkuma leči depresiju s posebnom sastojkom koji se zove kurkumin, a dokazano je da je učinkovitiji od fluoksetina kojeg sadrži jedan od najpoznatijih antidepresiva. Postoje različiti načini pripreme limunade od kurkume, a ovo je najjednostavniji:

4 šoljice hladne vode

2 kažike sveže sitno iseckane ili kurkume u prahu

4 kažike 100% javorovog sirupa, meda ili stevije (ako izbegavate šećer)

1 limun ili limeta

sok od jedne narandže (po izboru)

Promešati i poslužiti uz krišku limuna, kao ukras

Ovo je recept za za 4 osobe. Kurkuma inače sadrži prirodna antiupalna, antioksidansna i antivirusna svojstva. Podiže imunitet, te poboljšava apsorpciju esencijalnih nutrijenata. Koristi se u mnogim detoks receptima, jer apsorbuje hranjive materije i smanjuje kalorije. Može se konzumirati na dnevnoj bazi i ide dobro sa bilo kojom vrstom hrane. Takođe, dobra strana ovog recepta je što ne košta mnogo i može da se spremi kod kuće. Sastojke za ovaj savršen napitak možete kupiti bilo gde, ali pazite da ga ne izlažete visokim temperaturama, jer se nivo hranjivih materija može da se smanji na vrućini.

foto: Profimeda

Kurir.rs/HealthInformative/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track