KLINIČKI PSIHOLOG LJILJANA JAGODIĆ: O depresiji i anksioznosti, njihovom lečenju i posledicama! KURIR TV
Foto: Kurir TV

INTERAKTIVNA ORDINACIJA

KLINIČKI PSIHOLOG LJILJANA JAGODIĆ: O depresiji i anksioznosti, njihovom lečenju i posledicama! KURIR TV

Život -

Koliko puta vam se neko od prijatelja požalio da je “depresivan” ili ste čak i sami bili u situaciji da to kažete za sebe. Tada se uglavnom misli na opšte neraspoloženje, često izazvano premorom, iscrpljenošću ili tugom, koje prođe za dva, tri dana.

Dešava se da je okidač neki neprijatan događaj, ali takvo trenutno stanje se nikako ne može nazvati tim imenom jer prava depresija ne prolazi sama od sebe, uz malo truda i pozitivnih razgovora sa prijateljima.

Nije mali broj ni onih koji svoja anksiozna stanja pripisuju svakodnevnenim obavezma, pritiscima na poslu ili u privatnom životu.

Prava depresija i anksioznost moraju se stručno lečiti i njihove simptome nikako ne treba zanemariti, jer posledice mogu biti dalekosežne.

Kako prepoznati depresiju i anksiozne poremećaje, kome se obratiti za pomoć, koliko dugo traje terapija, samo su neka od pitanja na koja će nam u emisiji Dr Kurir od 14 sati odgovore dati klinički psiholog Ljiljana Jagodić.

Tema emisije je „Depresija i anksioznost - (ne)lečenje i posledice“.

Na pomenutu temu našoj gošći moći ćete da postavljate pitanja preko Kurirove Fejsbuk stranice, a emisija će istovremeno biti emitovana i na Kurirovom Jutjub kanalu, kao i na veb-stranici.

Save

Autor i voditelj emisije je Kristina Džoković.

Kurir.rs/Foto: Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track