FOLIJU OMOTAO OKO STOPALA U 5-7 SLOJEVA, A IZMEĐU JE STAVIO PAMUČNU TKANINU: Posle samo SAT vremena osetio je ČUDNO strujanje, a i vi ćete odmah isto uraditi kad osetite da vas PREHLADA LOMI!
Foto: Printscreen Kurir TV

DOBAR I ZA ZGLOBOVE

FOLIJU OMOTAO OKO STOPALA U 5-7 SLOJEVA, A IZMEĐU JE STAVIO PAMUČNU TKANINU: Posle samo SAT vremena osetio je ČUDNO strujanje, a i vi ćete odmah isto uraditi kad osetite da vas PREHLADA LOMI!

Život -

Osim bolova, aluminijumska folija leči i postoperativne ožiljke i opekotine

Prema tvrdnjama mnogih alternativnih lekara, ali i rezultatima pojedinih medicinskih istraživanja, aluminijumska folija može biti odlična zamena za štetne i skupe lekove.

Ruski i kineski iscelitelji već godinama koriste njena svojstva uz čiju pomoć na jednostavan i prirodan način uklanjaju razne zdravstvene tegobe.

Čak se i psihoterapeut Vilhelm Reič, učenik poznatog i cenjenog austrijskog neurologa i utemeljitelja psihoanalize Sigmunda Frojda, u nekoliko svojih stručnih dela osvrnuo na praksu i način ove vrste lečenja.

Prema dugogodišnjem iskustvu alternativnih lekara, aluminijumska folija vrlo efikasno i brzo može eliminisati:

bolove u kičmi, vratu, rukama, kolenima, stopalu, zglobovima bolove u mišićima posledice upalnih procesa postoperativne ožiljke opekotine

Ruski naučnik Skvorcov sledećim rečima opisuje njenu čudesnu moć:

"Kod isceljenja, često se koriste posebna energostruktuirajuća sredstva, kao što su proizvodi od aluminijumske folije. U ljudskom organizmu postoje posebne matične ćelije, koje se neprestano prožimaju s matičnim poljem Zemlje. Iz različitih razloga, ovo polje se deformiše, usled čega se narušava i energetska ishrana matičnih ćelija.

Površina folije odražava matično polje Zemlje i kao ogromna lupa, pojačava ga nekoliko puta, što omogućava da se povrati poremećena interakcija između stanica i matičnog polja."

Oblozi protiv bolova u mišićima i zglobovima

Prema uputstvima kineskih, ali i mnogih drugih alternativnih lekara, aluminijumska folija se u svrhu lečenja upotrebljava spoljnom terapijom.

Ovim tretmanom moguće je ublažiti mnoge tegobe, poput bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima. Delotvorna je i kod išijasa, reumatoidnog artritisa, gihta, bolova u peti (petnog trna). Dokazano ublažava i bolove na postoperativnim ožiljcima.

foto: Profimedia

Primena: Položite aluminijumsku foliju na bolno mesto i učvrstite zavojem ili flasterom. Ostavite da deluje celi dan ili tokom noći. U slučaju da se radi o bolovima ruke, lakta, kolena, noge ili prstiju, foliju možete sasvim omotati oko ekstremiteta i takođe učvrstiti zavojem, flasterom ili običnom lepljivom trakom.

Terapiju sprovedite u razdoblju od 10-12 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 1-2 nedelje. Ako se tegobe nastave, terapiju možete ponoviti.

Tretman protiv gripe i prehlade

Aluminijumska folija može biti odličan saveznik u borbi protiv infekcija. Tretmanom aluminijumskom folijom kojim možete u samo nekoliko dana, bez nepotrebnog korištenja štetnih lekova, nadjačati čak i jaku prehladu.

Tretman protiv upala trebate sprovesti na sledeći način:

Foliju omotajte oko stopala u 5-7 slojeva, a između svakog sloja folije stavite pamučnu tkaninu ili papir. Ovaj oblog ostavite da deluje oko sat vremena, a potom ga skinite. Nakon 2 sata, stavite novi oblog koji takođe ostavite da deluje sat vremena. Sledi druga pauza od dva sata, a potom stavite i poslednji, treći oblog. Lečenje traje sedam dana.

Prva pomoć kod opekotina

Bol uzrokovan opekotinama od vatre, vruće vode, ulja, pare i drugim tečnosti i ulja vrlo uspešno ćete ublažiti ako na opečeno mesto prislonite ili omotate aluminijumsku foliju.

Postupak: Opečeni deo tela izložite hladnoj vodi nekoliko minuta. Ako koža nije oštećena, područje osušite čistom, mekanom tkaninom. U slučaju da je došlo do oštećenja kože, upotrebite sterilnu gazu i njome prvo pažljivo upijte vodu s rane. Nakon što ste ranu osušili, na zahvaćeno područje nanesite tanki sloj masti za opekotine. Tako ćete sprečiti lepljenje gaze za ranu.

Oštećeni deo kože potom prekrijte suvim komadom sterilne gaze. Odsecite komad aluminijske folije te ga položite preko bolnog dela kože (ako opekotina nije otvorena) ili preko gaze ( kod otvorene rane) te ju učvrstite trakom. Ako se radi o opekotinama na području ruku ili nogu foliju, možete i omotati oko ekstremiteta. Ostavite foliju sve dok bol ne splasne.

Zaštita od post-amputacijske (fantomske) boli

Prema nekim istraživanjima, bol koja se javlja nakon amputacije ekstremiteta (fantomska bol) moguće je ublažiti pomoću aluminijumske folije. U časopisu British Journal of Pain objavljeni su rezultati istraživanja sprovedenog na osobama s amputiranim delovima tela. Ono je potvrdilo da je u grupi osoba čiji su udovi tokom tretmana omotani aluminijskom folijom bila prisutna daleko manja bol od grupe na kojoj nije primenjena ova terapija. Za ovaj tretman, omotajte aluminijumsku foliju oko amputiranog dela tela, pričvrstite trakom i uklonite kada se bol smanji ili nestane.

Protiv tragova nesanice i umora

Ako želite nakon neprospavane noći da izgledate sveže i odmorno, pokušajte primeniti savet poznatih svetskih šminkera. Isecite aluminijumsku foliju na trake, koje ćete potom staviti u frižider na nekoliko sati.

Zamrznute trake položite na ona područja koja želite osvežiti - lice, obraze, kapke. Ostavite da deluju nekoliko trenutaka, dok ne osetite da su se opustili.

Tragovi nesanice, umora i stresa koji se obično vide na koži lica trebali bi ubrzo nestati.

Koju stranu koristiti?

Mišljenje o tome koja je strana folije dobra za ovu vrstu primene je zasad podeljeno među stručnjacima. Jedan deo zagovara ovu upotrebu: za zagrevanje i održavanje topline koristite sjajniju stranu, prema unutra, direktno na kožu (mat vani).

Za hlađenje i zaštitu od topline - mat strana unutra, sjajna strana trebala bi biti spolja. Ipak, deo naučnika ostaje pri tvrdnji da je svejedno koju stranu koristitite - jednako su delotvorne.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track