ILONKA (81) JE RAK POBEDILA 11 PUTA! 33 GODINE SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU I NE PREDAJE SE: Rekla sam da NE MOGU DA UMREM jer moja najveća želja još nije ostvarena... HEROJ!
Foto: Pritnscreen/Youtube/RadioS

SNAGA VOLJE I UPORNOSTI!

ILONKA (81) JE RAK POBEDILA 11 PUTA! 33 GODINE SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU I NE PREDAJE SE: Rekla sam da NE MOGU DA UMREM jer moja najveća želja još nije ostvarena... HEROJ!

Život -

Ilonka Celer celog života maštala je samo o jednom - da postane baka. Životni izazovi nizali su se jedan za drugim, i tako decenijama, a Ilonka je sve prepreke preskočila i dobila od života i više nego što se nadala.

Ilonka Celer (81) pobedila je rak 11 puta. Pune 33 godine ona bije svoju bitku - prvi put bio je u pitanju kancer dojke. U međuvremenu, bitka se proširila na mnogo frontova, a svaki rat dobila je ova neustrašiva žena.

foto: Shutterstock

- Jednom sam za 19 meseci prošla 5 operacija. Bilo je slučajeva da me operišu u petak, pa onda opet u ponedeljak. Te sve kvrge su se pojavljivale jedna za drugom, lekari su ih odstranjivali, a ja nikad nisam razmišljala o tome da bih od toga mogla da umrem. Nije mi bilo svejedno, ali sam sebi rekla da ja ne mogu da umrem jer mi se ćerka još nije udala i niko me još nije nazvao bakom, a to mi je bio cilj u životu - poverila nam je Ilonka pre dve godine. Baš tada, proslavila je i dijamantsku svadbu sa svojim suprugom. U 60 godina zajedništva stalo je toliko sreće, tuge, strahova, suza i smeha da teško da se to može opisati. Sve su prebrodili i ostali jedno drugom sigurna luka. A Ilonki se san ostvario odavno.

foto: Profimedia

- Moja ćerka se srećno udala, imam dobrog zeta i tri unuke. Ja sam jedna srećna baka - rekla nam je tada kroz suze.

Danas, Ilonka nam kaže, nema samo unuke već i praunuka. Mali Mihajlo uživa uz baka Ilonku, a ona kaže da čeka još praunučića.

- Ostarila sam ali još verujem da ću živeti makar još 10 godina. Možda se desi da se sutra probudimo i čujemo da je pronađen lek protiv raka. Popijete tabletu i zdravi ste - poverila nam je Ilonka, koju nikakva borba ne može da slomi.

Kao i oduvek, i danas Ilonka pomaže suprugu u čuvanju pčela. Radi po kući, kuva, čuva unuke i praunuka a uz sve to, svakog meseca obilazi žene u bolnici, drži radionice i predavanja o borbi protiv raka.

Danas, na Svetski dan borbe protiv raka, trebala nam je baš neka ovakva priča, poput Ilonkine, žene nesalomivog duha koja je pobedu u najtežoj i najvažnijoj borbi odnela ne jednom, već 11 puta!

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Žena/T.G/Foto Printscreen/Youtube/Radios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track