DOKTORI NISU VEROVALI SVOJIM OČIMA: Izvadili su 2 kilograma kamenčića iz čovekovog stomaka, a razlog što ih je pojeo je još BIZARNIJI!
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

DOKTORI NISU VEROVALI SVOJIM OČIMA: Izvadili su 2 kilograma kamenčića iz čovekovog stomaka, a razlog što ih je pojeo je još BIZARNIJI!

Život -

Doktori su iz pedesetogodišnjeg pacijenta izvukli kolekciju kamenja, čepova od boca i novčića, sve skupa teško dva kilograma. Nakon što se pacijent iz Severne Koreje koji je hteo da ostane anoniman požalio na jaku bol u stomaku, doktori su primetili da je naduven, a kad su mu pregledali abdomen napipali su nešto "slično manjem kamenju".

Nakon snimanja ultrazvukom su shvatili da je u pacijentu "hrpa stranih predmeta", a u razgovoru s njim su otkrili kako, kako je sam ispričao, često jede novčiće i šljunak, tačnije kad god oseća anksioznost. Inače, čovek je rođen s intelektualnim poteškoćama. Hirurzi su prvo predmete pokušali da uklone gastroskopijom, uskom cevi kroz usta, ali im to nije uspelo zbog prevelike količine progutanih predmeta.

foto: Profimedia

Zato su sledeći dan napravili operaciju pri kojoj su vadili jedan po jedan predmet. Dodao je i da je operacija bila nužna jer je bilo previše predmeta za gastroskopiju. Pacijent je nakon devet dana otpušten iz bolnice, a ostalo je nepoznato koliko dugo ima neobičnu naviku.

Koliko je vremena potrebno da se svari manji predmet?

Skupina Australijskih doktora je progutala kockice, svaki po jednu kockicu, u neobičnom eksperimentu u kom su hteli da utvrde koliko treba da kockice prođu kroz telo. Svaki je progutao po jednu glavu figurice. Bizarni je eksperiment, koji je tim posvetio pedijatrima, objavljen u medicinskom časopisu. Nakon toga je svaki prekopao svoj izmet u potrazi za glavom, a ustvrdili su da se kockice i drugi manji predmeti vare u tri dana, uzimajući u obzir da je probava dece nešto drugačija. Ipak, jedan od sudionika nikad nije pronašao glavu figurice.

foto: Profimedia

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track