SEME OVE SVETE BILJKE JE ČUDO ZA ZDRAVLJE: Sprečava teške bolesti, čuva kosti i podstiče mršavljenje
Foto: Shutterstock

Prirodan lek koji morate imati u kući

SEME OVE SVETE BILJKE JE ČUDO ZA ZDRAVLJE: Sprečava teške bolesti, čuva kosti i podstiče mršavljenje

Život -

Seme ove svete biljke ima dugu istoriju lečenja u kineskoj i ajurvedskoj medicini, a pojedina istraživanja su dokazala njegove brojne benefite po zdravlje, piše Lovesensa.

Seme bosiljka bogato je kalcijumom, gvožđem i magnezijumom, pa odlično utiče na zdravlje kostiju, funkcionisanje mišića i pozitivno deluje na produkciju crvenih krvnih zrnaca. Zbog toga se seme bosiljka naročito preporučuje osobama koje ne jedu meso i mlečne proizvode. Takođe, bogato je vlaknima, pa osim što pomaže da organizmu obezbedimo dovoljnu dnevnu dozu vlakana, utiče na zdravlje creva, smanjuje apetit, reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje loš holesterol.

Seme bosiljka bogato je antioksidansima flavonidima i drugim polifenolima, pa tako štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala, ima protivupalno, antibakterisjko i antikancerogeno dejstvo na organizam. Ovo seme je odlična alternativa za čia semenke i mnogi ga preporučuju zato što sadrži omega 3 masne kiseline. Seme bosiljka koristi se tako što kašiku semena treba potopiti u čaši vode. Ove semenke možete koristiti u pripremi smutija, supa, palačinaka, pasti, hleba i ovsenih kaša.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO SE PRAVI DOMAĆI ČAJ ZA MRŠAVLJENJE

SVAKOG DANA POJEDITE 3 KAŠIKE OVE NAMIRNICE I VISOK PRITISAK ĆE NESTATI

OVA HRANA VRAĆA ŠTITNU ŽLEZDU U RAVNOTEŽU

Kurir.rs/Lovesensa/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track