KURIR TELEVIZIJA

AU, AL' SE SMORIO! Takmičar u Mozaiku pogrešno izračunao zadatak, a njegova HIT REAKCIJA je za prepičavanje!

Jesenji TV program -

U 38. emisiji populartnog kviza "Mozaik" znanje su testirali Nikola Janković, pobednik iz prethodne emisije i Milan Đorđević iz Prokuplja, student geodezije.

Prve tri igre "Nizovi", "Daj mi slovo" i "Abakus" savršeno su legle našim takmičarima. Komplikovane matematičke operacije koje treba rešiti bez papira i olovke poseban su izazov za sve takmičare, a sam Nikola rekao je da mu je to jedna od omiljenih igara.

Mozaik 38. epizoda
foto: Kurir televizija

- Jako je interesantno i veliki izazov, pogotovo zato što nema paira i olovke - rekao je Nikola na početku emisije.

Iako je dao sve od sebe da izračuna i svoje i protivnikove postavljene zadatke, ipak je iz igre izašao samo sa jednim rešenim primerom.

Vidno razočaran, nije mogao da sakrije svoju reakciju, ali ipak to ga nije obeshrabrilo da nastavi dalje takmičenje.

Savršenu koncentraciju obojica su pokazala u igri "Štafeta" vešto se dodajući pojmovima koji počinju poslednjim slovom prethodne reči.

Međutim, vekovi im baš nisu išli od ruke, pa ni jedan ni drugi nisu znali da reše pitanje u igri "Magelan" koja su se odnosila na nastanak tvrđave "Luvr", dok je Milan pogodio u kom veku je nastao čuveni muzej.

Mozaik 38. epizoda
foto: Kurir televizija

Igra "Do vrha" ni malo laka u večerašnjoj epizodi. Nikola se uz planinu peo uz pomoć omiljenih instumenata koje sviraju poznate ličnosti, dok se Milan peo spajajući planine i njihove vrhove.

Poslednju u nizu igra "Kurir", rešio je Nikola, pogodivši obe asocijacije iza kojih su se krili Nebojša Glogovac i praznik rada Prvi maj.

Mozaik 38. epizoda
foto: Kurir televizija

Pobednik 38. epizode kviza "Mozaik" i ovoga puta bio je takmičar na crvenoj poziciji Nikola Janković, dok je Milan otišao kući sa vrednom knjigom o Hramu Svetog Save.

Da podsetimo, takmičari se bore za prvo i drugo mesto i to nagradu od 300.000 dinara i putovanje i za drugoplasiranog 100.000 dinara i, takođe, putovanje.

Kurir.rs

OVDE MOŽERE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:06

ELEGANTAN U BEOGRADU Dejan Stankovic se retko pojavljuje u javnosti, a večeras ima poseban razlog za slavlje (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track