JOŠ JEDAN TRIJUMF U NIZU ZA STUDENTA MATEMATIKE! Darko pobedio 3. put, pa kroz osmeh poručio: Dobre navike ne treba menjati
Foto: Kurir TV

mozaik kviz

JOŠ JEDAN TRIJUMF U NIZU ZA STUDENTA MATEMATIKE! Darko pobedio 3. put, pa kroz osmeh poručio: Dobre navike ne treba menjati

Jesenji TV program -

U 12. emisiji drugog ciklusa Kviza Mozaik, voditeljka Danijela Pantić Conić treći put dočekala je poznatog igrača i studenta Matematičkog fakulteta u Beogradu, Darka Dumanovića iz Trstenika. Njegov protivnik na plavoj poziciji bio je Ivan Vlajić, Beograđanin i IT stručnjak u telekomunikacijama.

Očekivano, u matematičkoj igri Nizovi "crveni takmičar" rekordno brzo rešio je svoje nizove, ali je isto uradio i Ivan, pa je rezultat bio izjednačen, 11 - 11.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

U drugoj igri Daj mi slovo, Darko je dao reč sa više slova i tako stekao blagu prednost, sa 31 naspram 27 poena.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Posle igre Abakus sa osnovim računskim operacijama, Ivan je za razliku od Darka rešio sva tri svoja zadatka i uz nagradne poene prešao u vođstvo. U narednu igru krenuo je sa 38 poena, dok je crveni takmičar stekao 34 boda.

Četvrtu igru Štafeta, gde se poslednje slovo u reči predaje protivniku kako bi on tim slovom započeo novi pojam, Ivanovi poeni su otišli Darku jer je dao već upotrebljenu reč. To ga je koštalo 11 poena i gubitka prednosti, pa je trenutni skor 45 za crvenog i 38 za plavog takmičara.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Peta igra Magelan, nalik opštoj kulturi, krenula je iz Beograda. Darko je napredovao ka jugu i osvojio poene protivnika, dok je Ivan ostao u prestonici sa nula poena u igri. Crveni takmičar stekao je ogromu prednost od 24 poena i tako zbrojio 69, a plavi takmičar ostao je na 38.

U šestoj igri Do vrha, Ivan je bio bolji, ali je u ukupnom rezultatu i dalje bio drugoplasirani, 81 naspram 60.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Kurir sedma igra, Darku je ponovo legla, pa je i iz nje izašao sa više poena.

Na kraju je rezultat išao u njegovu korist. Pobedio je sa 104, dok je Ivan imao samo 69.

"Super je kviz, bilo je zabavno, mogli biste još neku iru sa brojkama da ubacite. Protivnik je bio bolji u svakom slučaju!", rekao je Ivan.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Darko je napomenuo kroz osmeh da dobre navike ne treba menjati.

"Legla su mi neka pitanja u Magelanu, to je napravilo osetniju razliku, kao i u igri Štafeta", zaključio je Darko, sa još jednom pobedom u nizu.

Ako znate "sve i svašta", brzo reagujete i izuzetno ste spretni, postanite učesnik Mozaika klikom na ovaj link. Podsećamo, drugoplasirani osvaja nagradu u vrednosti od 100.000 dinara i nagradno putovanje, a pobednik 300.000 dinara i nagradno putovanje.

24:59

KVIZ MOZAIK 28.09.2021.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track